Zdrav napitek, s katerim boste uredili prebavo in izboljšali počutje

Napitek iz sveže kumare pomaga pri hujšanju. (foto: Pixabay.com)

V prispevku boste našli odličen recept za zdrav in naraven napitek, ki vam bo pomagal, da boste lažje shujšali, si zravnali trebuh, uredili prebavo in krepili črevesje, očistili telo strupov.
Poletno čiščenje telesa je zelo priporočljivo. Na tak način odpravimo strupene toksine in odvečne kilograme, ki se nalagajo čez zimo. S čiščenjem pa tudi izboljšujemo zdravje, počutje in pomladimo telo.

Napitek, ki pomaga čistiti telo, je pripravljen iz vode, v njej pa se namakajo zelišča, sadje ali zelenjava, ki so v pomoč pri čiščenju in razstrupljanju.

Za pripravo napitka boste potrebovali liter vode, dve pomaranči, eno limono, pol sveže kumare in nekaj listov mete.

Olupite pomaranči in limono ter jih narežite na kocke. Kumare vem ni potrebno lupiti, le operite jo in narežite. Sestavine dajte v večji vrč, nalijte vodo, dodajte še nekaj sesekljanih listkov mete. Dobro premešajte, nato pa pustite eno uro na kuhinjskem pultu. Pripravek nato pijte po kozarcih preko dneva. Vsako jutro si pripravite nov napitek.

(foto: Pixabay.com)

Pomaranči in limona vsebujejo veliko vitamina C, ta pospešuje metabolizem in pomaga, da se odvečne maščobe topijo hitreje, pospešuje tudi izločanje strupov iz telesa.

Meta prav tako pomaga pri hujšanju in krepi zdravje ustne votline, daje svež okus, v napitku pa poživi in osveži.

Kumara deluje očiščevalno, ureja prebavo in krepi črevesje.