Zaradi koronavirusa prestavljena tudi zdraviliška zdravljenja

Zaradi koronavirusa prestavljena tudi zdraviliška zdravljenja. (foto: Pixabay.com)

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je včeraj sprejel sklep, da zavarovane osebe v primeru, ko so jim na podlagi odločbe zdravnika ali zdravstvene komisije ZZZS že odobrili zdraviliško zdravljenje v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, zdravljenje izvedejo v poznejšem roku.

Kot so sporočili iz ZZZS, se sklep nanaša tako na zavarovane osebe, ki so zdraviliško zdravljenje že začele, a ga bodo zaradi epidemije prekinile in nadaljevale pozneje, kot na zavarovane osebe, ki zdravljenja še niso začele.

Zavarovanim osebam, ki so že na zdravljenju, a ga želijo na svojo željo ali na predlog zdravilišča prekiniti, je treba po sklepu ZZZS omogočiti nadaljevanje zdravljenja v poznejšem terminu.

Če zavarovana oseba odobrenega zdravljenja še ni začela, ima pa že določen datum začetka, ji bodo morali sporočiti nov datum nastopa zdravljenja v poznejšem terminu.

Poznejši datum nastopa odobrenega zdraviliškega zdravljenja oziroma datuma nadaljevanja prekinjenega zdravljenja je najpozneje v treh mesecih od datuma razglašene epidemije, torej najpozneje do 12. junija, so še zapisali v sporočilu za javnost.

STA