Zajtrkujte to, pa boste takoj imeli raven trebuh in urejeno prebavo

(foto: freepik.com)

V prispevku boste našli recept za enega najbolj zdravih in najbolj okusnih obrokov, ki je primeren za zajtrk. Vsebuje mnogo vitaminov, mineralov, izboljšuje videz kože, pomlajuje telo, pospešuje metabolizem, ga krepi in še in še …

S tem zdravim zajtrkom boste že zjutraj svoje telo napolnili z energijo in začeli dan zares najbolje. Poleg tega vam bo ta obrok pomagal tudi pri odpravljanju strupov iz telesa, z njim boste očistili črevesje in ga okrepili. Uredila se vam bo prebava, polepšala se bo vaša koža in maščobne obloge okrog trebuha bodo pričele izginjati. Že po mesecu dni rednega jemanja tega obroka za zajtrk, boste opazili veliko razliko pri zdravju, pri počutju in tudi na tehtnici.

Za pripravo tega obroka boste potrebovali 300 ml kefirja ali domačega jogurta ali domačega kislega mleka, dve žlici ovsenih kosmičev, eno žličko zmletih lanenih semen, eno žličko pravega kakava v prahu, pet do sedem suhih sliv ali marelic ali fig.

Obrok pripravite že prejšnjega večera. Prelijte s skodelico vrele vode suhe slive, fige ali marelice, pokrijte in pustite deset minut. V skodelico dajte ovsene kosmiče, laneno seme, kakav in zmešajte. To mešanico prelijte s kefirjem, jogurtom ali kislim mlekom in dobro premešajte. Odcedite suhe slive, marelice ali fige, jih drobno narežite in dodajte zmesi. Postavite v hladilnik.

Naslednjega jutra postavite pripravljen obrok za nekaj minut na pult, da se ogreje na sobno temperaturo, nato pa pojejte za zajtrk.

Morda boste prve dneve občutili nekaj nelagodnosti v želodcu ali črevesju, ampak to je popolnoma normalno. Vače telo se prilagaja na zdrav obrok. In to vam bo kmalu pokazalo tako, da se bo izboljšalo zdravje in počutje.