Vam izpadajo lasje? Preizkusite ta naraven trik

Ljudski recept vam lahko pomaga okrepiti lasne korenine. (foto: freepik.com)

Z leti se pogosto pojavijo tudi težave z lasmi, ti pričnejo prekomerno izpadati. Plešavost ni le težava moških, vse pogostejša je tudi pri ženskah. Da bi bili vaši lasje tudi v starosti lepi, sijoči in bujni, vam lahko pomaga naravni nasvet, ki ga najdete v prispevku.

Za bolj bujne, zdrave in goste lase vam lahko pomaga rdeča čebula. Recept je popolnoma naraven, pa tudi brez kakršnih koli negativnih stranskih učinkov.

Če imate torej težave s prekomernim izpadanjem las in če ne želite preizkušati preparatov, ki vsebujejo kemikalije, si lahko poskušate pomagati tudi z rdečo čebulo.

Rdeča čebula vsebuje žveplo
Rdeča čebula je bogata z žveplom, ta pa pozitivno vpliva na rast las, jih krepi in gosti. Prav tako pa pomaga za boljšo cirkulacijo lasišča. Ker pa ima rdeča čebula tudi antibakterijsko delovanje, pomaga odpraviti morebitna vnetja lasišča. Čebulni sok lase okrepi, odpre lasne mešičke in preprečuje vnetja.

Rdeča čebula je bogata z žveplom. (foto: freepik.com)

Recept, ki krepi rast las
Vzmetite srednje veliko rdečo čebulo in jo dobro zmešajte v mešalniku, nato pa skozi gazo izcedite njen sok. Tega takoj nanesite na lasišče, nežno masirajte in pustite delovati vsaj pol ure. Nato operite lase z nežnim šamponom. Bodite vztrajni in potrpežljivi, lasišče masirajte s čebulnim sokom dvakrat do trikrat tedensko in vztrajajte vsaj deset tednov.