KOLUMNA: Maternica – vir svetlobe

(foto: freepik.com)

Menopavza je čas modrosti. Čas (zrela ženska), ko se ženska obrne vase. Skrb za svoje potrebe, brez slabe vesti. Potrebo ima po negi telesa. Na telo začne gledati iz drugega zornega kota. Uči se ceniti sebe in svoje telo. Zaveda se, da je potrebno odpustiti in spustiti preteklost v preteklosti in se osvoboditi vsega, kar jo ovira.

Maternica je tempelj v ženskem telesu, energetski prostor, kjer je njen notranji glas, najgloblje vodstvo, jasnost, tišina, kreativno izražanje in moč. S pomočjo maternice se lahko ženska poveže s svojo prvinsko močjo, vzpostavi stik s svojo modrostjo in resnično ženskostjo ter tako najde v sebi svoj Vir.

Skozi odraščanje in delovanje v letih (zrele ženske) – skrb za otroke, družino in vse druge okoli sebe se v maternici lahko shrani jeza, zamera, zatiranje, občutek nemoči in s tem se je izgubljala sočnost maternice in podpora.

Ne glede na starost ali obdobje, kje se nahajamo se je potrebno zavedati, da je telo sestavljeno tako, da se lahko samo ozdravi. Potrebuje našo pozornost. Ozavestiti misli in s tem tudi delovanja.

Telo potrebuje našo pozornost. (foto: freepik.com)

Vaja za povezovanje z maternico:
Da bi ženske znova začutile utrip svoje maternice, ki je povezana s srčno čakro, se je z njo potrebno povezovati.

Dotikanje in masiranje maternice pomaga osredotočiti se nanjo, s tem ko na ta predel polagamo roke in dihamo vanjo.

Zaprimo oči, dlani položimo na področje jajčnikov in dihajte vanje. Pri tem dovolimo energiji maternice, da se izrazi in poskusimo se osredotočiti na to, kaj nam sporoča.

Ko začutimo toploto, pomeni, da smo aktivirale svojo žensko moč. In zdaj to moč, usmerimo v vsako čakro posebej in se polnimo. Polnimo tudi vsak organ posebej.
Vdihnimo energijo iz maternice v korensko čakro in se z izdihom vrnemo nazaj v maternico. Tako dihamo v vsako čakro posebej (korenska, spolna, sončna, srčna, grlena, tretje oko, kronska) in v vsak organ posebej ali pa v določen organ, če imamo kje manj energije ali potrebujemo zdravljenje. Vedno izhajajoč iz maternice. Dihamo v svojem ritmu in poljubno dolgo.

Tudi če ničesar ne čutimo, vajo ponovimo naslednji dan. Slej ali prej bomo začutili.

Vaja je pomoč pri občutkih, ko se počutimo raztreseno, nemočno, kot žrtev.

Vedno imamo možnost izbire. Katero pot boste izbrali danes?

S hvaležnostjo v srcu, Renata ReaDana.

Avtorico prispevka lahko kontaktirate na [email protected].