Zvezdnica spregovorila o duševnih motnjah, za katerimi trpi zaradi posilstva

Lady Gaga je odkrito spregovorila o poslistvu. (foto: Instagram)

Ameriška pevka Lady Gaga je na dogodku z Oprah Winfrey pokazala svojo najbolj ranljivo stran tako, da je odkrito spregovorila o psihičnih težavah, zaradi katerih trpi vse odkar je bila pri 19. letih starosti posiljena.

»S strani enega izmed glasbenih producentov sem bila večkrat posiljena,« je razkrila pevka in dejala, da od tega dogodka dalje trpi za duševnimi boleznimi, kot je posttravmatska stresna motnja, zaradi katere mora tudi redno jemati zdravila.

33-letna pevka je v intervjuju odkritosrčno priznala, da se je zaradi neustreznega zdravljenja zatekla k samopoškodovanju, kar je privedlo do fibromialgije, bolezni, ki povzroča močne bolečine v mišicah in utrujenost. »Nikogar nisem imela, ki bi mi pomagal, niti terapevta, psihiatra ali zdravnika. Nato pa sem naenkrat zaslovela, pričela potovati po vsem svetu in na koncu se nikoli nisem spopadla s to težavo,« je pojasnila.

Lady Gaga je poudarila, da njene lastne izkušnje kažejo na to, da bi morali težave z duševnim zdravjem posameznikov obvezno obravnavati profesionalci. »Te težave je potrebno jemati resno, ne bi jih smeli jemati z lahkoto ali še huje, jih ignorirati. Ljudje bi morali bolj izobraziti o posttravmatskem stresu in dejstvom, kako le ta vpliva na možgane,« je dejala.

Lady Gaga (foto: Instagram)

Prav tako igralka je obljubila, da se bo v novem desetletju, ki se je pravkar začelo, z večjo vnemo posvetila boju proti duševnim boleznim, s katerimi se sooča.

Kar pa se domnevne romance z igralcem Bradleyjem Cooperjem tiče, s katerim je nastopila v glavni vlogi filma Zvezda je rojena (A star is born), je zvezdnica dejala, da je z igralcem ne veže nič drugega kot dobro prijateljstvo.