Okusne kroglice, ki hitro povrnejo energijo

(foto: freepik.com)

Povsem enostavne so za izdelavo, zdrave so in priporočljive za vse tiste, ki jih čaka fizični napor ali pa so preboleli bolezen in potrebujejo energijo za hitrejše okrevanje.

Iz zelo zdravih sestavin si lahko sami pripravite energijske kroglice. S katerimi si boste hitro povrnili energijo in boljše počutje. Zelo prav vam bodo prišle, če se odpravljate na daljši pohod, v gore, na tek, če boste opravljali težje fizično delo. Odlične so tudi za vse tiste, ki so preboleli bolezen in potrebujejo moč in energijo za hitrejše okrevanje.

Postopek priprave je sila enostaven. Potrebujete eno pest suhih sliv ali marelic, eno pest datljev ali suhih fig, eno pest orehov ali lešnikov in eno pest mandljev.

Sadje najprej narežite na manjše koščke, oreščke sesekljajte, nato pa vse skupaj dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Če je masa premokra in se vam prijemlje na prste, dodajte še nekaj oreščkov.

Iz mase nato oblikujte za oreh velike kroglice, te lahko povaljate v mlete orehe. Energijske kroglice shranjujte v hladilniku. Ko jih boste potrebovali za moč in energijo, pojejte tri do pet kroglic.