Uporabljate oljčno olje? Pa ste vedeli, da ga lahko uporabite tudi na tak način?

Oljčno olje je primerno tudi za peko ali kuho. (foto: pixabay.com)

Strokovnjaki so ovrgli mit, v katerega smo verjeli vrsto let …

Mnogi so menili, da je oljčno olje primerno le za solate in za hladno uporabo, ter da nikakor ni primerno za kuhanje ali cvrtje jedi. A strokovnjaki trdijo drugače. Dokazali so namreč, da oljčno olje ne spreminja svoje teksture in ohranja kvaliteto tudi, če ga uporabljamo za cvrtje ali kuhanje.

Zdrži celo do 207 stopinj Celzija

Ekstra deviško oljčno olje je po preizkusu ohranilo svoje lastnosti, barvo in okus do segrevanja do neverjetnih 207 stopinj Celzija. Kar dokazuje, da je primerno tudi za cvrtje. Kot zanimivost: Olje se v fritezi segreje do približno 190 stopinj Celzija.

Prav tako pa tudi deviško olje ohranja svoje lastnosti do 191 stopinj Celzija, kar pove, da je ravno tako primerno za kuhanje in cvrtje jedi.

Po raziskavi sodeč bomo sedaj lahko brez slabe vesti jajce na oko pripravili na oljčnemu olju in mu tako še obogatili okus.

Najbrž pa se strinjate z nami, da je zdravilno in kvalitetno oljčno olje še vedno najbolje uživati kar hladnega, saj na tak način zares okusimo njegov specifični okus in v telo vnesemo zdravilne snovi.

Oljčno olje je zelo okusno in zdravo. (foto: pexels.com)