Ste vedeli, da je tako zdravilen? Verjemite, jedli ga boste vsak dan

(foto: pexels.com)

Morda še nikoli niste slišali zanj, ampak po prebranem ga boste zagotovo naredili in jedli redno. Preprečuje zaprtost, uravnava holesterol, krepi imunski sistem, zdravi črevesje …

Ste že kdaj slišali za bučni med? da, prav ste prebrali. To živilo je tako zdravilno, da ga boste zagotovo pripravili. Ker vsebuje veliko vitaminov, mineralov, karoten, je odličen za krepitev odpornosti, odpravlja zaprtost in uravnava prebavo, pomaga pri različnih kroničnih obolenjih debelega črevesja. Izredno ugodno deluje tudi na žolč, odpravlja težave z jetri in ledvicami ter jih krepi, uravnava tudi holesterol. Je naravno zdravilo za težave z mehurjem.

In kako ga narediti?

Manjšo bučo izdolbite, očistite semena, nato pa vanjo nalijte med. Uporabite lahko katerikoli med želite, napolnite do polovice. Namesto medu lahko uporabite tudi rjavi sladkor. Nato pokrite z odrezanim vrhom buče in postavite za deset dni na hladno mesto. V tem času se bo med nekoliko stopil in pomešal s sokom buče.

Nato zlijte tekočino iz buče v steklen kozarec s pokrovom in hranite v hladilniku. Jejte po tri žlice dnevno, tak pripravek je uporaben mesec dni, nato naredite svežega.