Uničuje nevarne bakterije, krepi imunski sistem, poln je antioksidantov

(foto: freepik.com)

Dodate ga lahko v kavo, čaj, sokove, v sladice. Jeste ga lahko vsak dan in z njim hitro okrepite imunski sistem ter se zaščitite pred gripo in prehladom. O čem govorimo?

O cimetu, seveda.

Poznali so ga že nekoč in s pridom uporabljali kot začimbo, kot zdravilo. Že nekdaj so vedeli, da ima mnoge zdravilne lastnosti in da je močan naravni antibiotik. Tako močan je, da lahko uniči celo bakterijo E.Coli. vsebuje mnogo antioksidantov, ki hitro okrepijo naše telo.

Nekoč so ga uporabljali kot zdravilo proti utrujenosti in za krepitev energije. Za te namene ga lahko uporabljate tudi danes. A tako kot za vsako začimbo, velja tudi za cimet, da se ga uživa v majhnih količinah. Dovolj je, če dnevno zaužijete pol majhne žličke cimeta. Lahko ga dodate jedem, napitkom, zmešate z medom.

Cimet je odličen za sladkorne bolnike, saj zniža raven sladkorja v krvi, prav tako deluje tudi na holesterol in znižuje raven nevarnega. Pospešeno topi maščobo in pospešuje metabolizem. Deluje proti glivicam in preprečuje, da bi se množile.

Deluje protivnetno in proti bakterijsko. V sezoni gripe in prehladov se lahko z njim ustrezno zaščitite. Naj bo redno na vašem jedilniku kot začimba!