Elan v Kanadi na novi lokaciji

Korošec je vesel, da je podružnica na podlagi prodajnih uspehov v zadnjih letih prerasla obstoječe okvire.

Elan, edina globalna blagovna znamka, ki proizvaja smuči s 100 % zeleno energijo in 100 % v slovenskih Alpah, je s ponosom otvoril nove in večje poslovne prostore v Montrealu v Kanadi.

Kanadčani tako kot tudi Slovenci ljubijo gore, naravo in smučanje ter imajo podoben pogled na življenje in šport. Elan je zaradi vse večjega navdušenja nad slovenskimi smučkami in programom za vodne športe v ta namen otvoril popolnoma nove in večje prostore v Montrealu. Slovesnost so pospremili podpredsednik skupine Elan in direktor zimske divizije Elan mag. Leon Korošec, predsednik in izvršni direktor pri Elan Sports Primož Plestenjak ter njegova ekscelenca ambasador Andrej Gregor Rode. »Kanadska podružnica je ena od najstarejših v Elanovi mreži, saj šteje že 40 let. Veseli nas, da je na podlagi prodajnih uspehov v zadnjih treh letih prerasla obstoječe okvire. Hkrati smo navdušeni, da danes s ponosom odpiramo novo, večjo lokacijo, katera bo kanadski ekipi Elana pomagala pri še boljšem servisiranju trga. Prav tako bo služila potrebam naših trgovskih partnerjev in omogočila prijetno delovno okolje našim sodelavcem,« je ob tej priložnosti dejal Korošec.

Nov poslovni center v Kanadi bo omogočal večji nabor ponudbe, boljše poslovne procese in učinkovito logistično organiziranost. Poleg širokega izbora opreme za smučanje bodo nudili tudi supe in kajake. »Izjemno smo ponosni, da sta predanost in energija zaposlenih pri Elan Sports omogočila podjetju doseči dva izjemno velika koraka v zadnjih letih. Razširil je svojo osnovno dejavnost zimskih športov in uvedel popolnoma nove programe za vodne športe na kanadskem trgu. Izzive, ki so pred nami, bomo reševali bolj učinkovito z novimi skladišči in pisarnami, kar nam bo tudi v prihodnje omogočilo visoko raven naših storitev,« je pojasnil Plestenjak.

Korošec ocenjuje, da je kakovostna in razvejana distribucijska mreža eden od ključnih stebrov poslovanja na globalnih trgih. V Elanu skozi desetletja razvijajo mednarodne prodajne kanale in lastne podružnice na strateških trgih, ki predstavljajo izjemno pomemben del tega omrežja. Ob tem je Plestenjak izrazil hvaležnost njihovim strankam za zaupanje in razumevanje, dobaviteljem pa za podporo.