To je živilo, ki hrani raka in ga hitro razširja!

foto: freedigitalphotos.net

V prispevku boste našli rezultat raziskave, ki so jo naredili v Teksasu in ki je pokazala, kaj raka hrani in katero je tisto živilo, ki mu pomaga, da se ta smrtna bolezen še hitreje širi!

To je hrana, ki je bogata s saharozo, torej beli kristalni sladkor, so sporočili znanstveniki. Ta je glavni krivec, da se rak dojke, pljučni rak. Hitreje širita in napredujeta.

Sladkor pa se ne nahaja le v jedeh, kot so slaščice, peciva, sokovi, najdemo ga lahko tudi v že pripravljeni hrani, v polivkah za solato, v kečapu, v nekaterih kosmičih, v zamrznjeni hrani, na pici …

Znanstveniki so naredili raziskavo. Ugotovili so, da hrana, ki je bogata s saharozo, povzroča raka. Ugotovili so tudi, da je enako nevaren sadni sladkor, torej fruktoza, tega navadno dajo proizvajalci v koruzne sirupe iz katerih so sestavljeni mnogi prehranski izdelki.

Strokovnjaki menijo, da so dokazali, kako sta saharoza in fruktoza, ki sta pogost dodatek hrani v zahodnih deželah, vzrok za razvoj rakavih obolenj. Dokazali so, da če bi vsak dan pojedli po eno živilo, ki vsebuje te sladkorje, zvečate možnost za nastanek raka za kar 15 odstotkov, še piše Telegraph.