To je najboljše živilo, ki zdravi možgane in pomaga pri hujšanju

foto: freepik.com

Shujšali boste brez lakote, poleg tega pa pomaga pri zdravju celega telesa! Zdravi bolezni srca in ožilja, znižuje previsok krvni tlak, ureja prebavo, zdravi možgane in še in še …

Njene zdravilne lastnosti so poznali že naši predniki in jo uporabljali bolj pogosto kot danes. Izboljšuje spomin, je nizko kalorična, vsebuje mnogo proteinov, aminokisline, železo, magnezij, kalij, fosfor, jod, vitamine. Ajda je zelo zdravilna.

Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da jo redno jeste tudi, če imate anemijo, hipertenzijo, če imate bolna jetra in jih želite okrepiti.

Če želite shujšati, lahko naredite 14 dnevno dieto z ajdo. V tem času lahko shujšate tudi do sedem kilogramov, brez lakote! Poleg tega pa s to dieto očistite organizem, želodec in črevesje.

Kako se lotiti diete, ki zdravi celo telo in pomaga pri hujšanju?

Poskušajte kupiti čim bolj kvalitetno ajdo. Zvečer zrna prelijte z vročo vodo, odcedite in spet prelijte z vročo vodo. Na eno skodelico ajde dodajte dve skodelici vode. Pokrijte in pustite čez noč.  Zjutraj lahko takšno ajdo uporabite. Pripravljena je za obrok.

Pojeste jo lahko, kolikor želite. Ne dodajajte ji začimb, soli. Čez dan popijte še liter kefirja, pijte veliko vode, popijte tudi kakšno skodelico zelenega čaja. Dovoljena je tudi kava, a brez vsega.  Čez dan lahko jeste tudi sadje in zelenjavo. Jejte jabolka, pomaranče, zelje, zeleno zelenjavo, suhe slive, tudi kakšno žličko medu si lahko privoščite. Hrana naj bo brez soli in brez začimb. Jejte toliko, da ne boste lačni, zadnji obrok pa naj bo štiri ure pred spanjem.

Po zaključeni dieti se boste počutili veliko bolje in veliko lažje. Preden pa začnete, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Če takšnih očiščevalnih diet ne marate, potem le na svoj jedilnik čim večkrat vključite zdrave jedi, med njimi naj bo tudi ajda.