To je najbolj zdravilen jutranji napitek

foto: freedigitalphotos.net

Če ste mislili, da je dan najbolj zdravo začeti s kozarcem vode ali s toplo limonado, ste se zmotili. V prispevku najdete odgovor, s čim pričeti dan!

Vsem je dobro znano, da je voda, v katero dodamo sok sveže limone, zelo zdravilna. Mnogi s takšnim napitkom tudi pričnejo dan. Limona je bogata z vitaminom C, vsebuje močne antioksidante, ki ščitijo naše telo in ga varujejo pred boleznijo.

Ampak, ali veste, da lahko naredite jutranji napitek še bolj zdrav! Kako? Vanj vmešajte kurkumo v prahu. Na tak način boste dobili zares zdravilen napitek, s katerim začnite vsak nov dan.

Kako pripraviti napitek?

V kozarec mlačne vode dajte sok limone in četrt majhne žličke kurkume v prahu. Pomešajte in popijte takoj zjutraj, ko vstanete.

Limona je vsestransko zdravilna. (foto: freepik.com)

Zdravilne prednosti takšnega napitka so:

Napitek vsebuje močne antioksidante, ti ščitijo vaše telo pred škodljivimi bakterijami in virusi. Ščitijo vaše telo pred hudimi boleznimi, tudi pred rakom in demenco. Dokazano je namreč, da kurkuma uničuje mnogo vrst raka in ščiti pred demenco.

Če zmešate limon sok in kurkumo dobite tudi zelo močno zdravilo za čiščenje jeter. Z napitkom jih očistite, razstrupite in okrepite njihovo delovanje. Posledično boste izboljšali počutje, uredili prebavo, polepšala se bo vaša koža, notranji organi se bodo pomladili in vaše telo bo imelo dovolj energije za ves dan.

Poskusite, pijte tak napitek nekaj tednov in sami se boste lahko prepričali, da zares pomaga.