S temi nasveti bodo vaša pljuča hitro čista

Pripravite si ljudsko zdravilo, ki odpravlja sluzi. (foto: freepik.com)

Kadite, kašljate? Potem je skrajni  čas, da očistite svoja pljuča. Z naravnimi živili, seveda. V prispevku najdete tista živila, ki poskrbijo za zdravje pljuč.

Ste vedeli, da cigarete vsebujejo več kot štiri tisoč različnih strupov, ki jih vsakodnevno inhalirate v vaša pljuča? Ta razvada, v kateri morda uživate, vas bo lahko drago stala. Najbolje je, če takoj prenehate s kajenjem in že po nekaj tednih boste lahko sami občutili, kako boljše bo vaše počutje. Če pa se te razvade nočete znebiti, jejte vsaj živila, ki čistijo in krepijo pljuča. To pa seveda ni zagotovili, da ne boste zaradi kajenja zboleli.

Selen

Selen je zelo močan antioksidant, ki ga lahko najdete v brazilskih oreščkih, tunini ali lososu. Ker je lososa težko dobiti takšnega, da ne vsebuje umetnih barvil, izberite raje postrv.

Ingver

Ingver dobro poznamo. Poln je zdravilnih lastnosti, med drugimi tudi zelo uspešno čisti pljuča in pomaga odpravljati strupene toksine iz njih. Dodate ga lahko jedem, čaju.

Česen

Česen je znan kot zelo močan naravni antibiotik, deluje proti raku, zdravi celice in preprečuje staranje. Zato ga redno jejte.

Čili paprika

Pekoča čili paprika pomaga odpravljati sluz iz pljuč, jih čisti in krepi odpornost.

Pripravite si lahko tudi zelo učinkovit sirup za čiščenje pljuč.  Naredite ga tako, da v liter vode stresete 100 gramov mladih borovih iglic, dodate manjši košček naribanega ingverja in pustite, da se kuha približno dve uri. Ko se ohladi, precedite, dodajte sok dveh limon in 200 gramov domačega medu. Takšen sirup jejte po trikrat na dan po eno žlico pred vsakim obrokom.