Recept, ki pomaga topiti odvečno maščobo in odpravi željo po sladkem

Grenivka topi maščobo. (foto: Pixabay.com)

Potrebovali boste le tri sestavine in pripravili si boste lahko zdrav napitek, s katerim boste lažje shujšali, odpravili pa boste tudi željo po sladkem.

Ko se odločimo, da je čas, da se znebimo nekaj odvečnih kilogramov, se najpogosteje borimo z dvema ovirama: nenadni napadi hude lakote in neustavljiva želja po sladkem. In zaradi tega se pogosto zgodi, da se nezdravi hrani ne moremo upreti, naš shujševalni načrt pa pade v vodo. Nato smo nesrečni in začarani krog je sklenjen.

Če bi radi shujšali, potem vam lahko poleg zdrave prehrane, zadostne količine vode in gibanja, pomaga tudi zdravilni napitek. Ta preprečuje napade lakote in željo po sladkih pregrehah. Našemu telesu vrača energijo, dobro počutje, pomaga, da se maščobe hitreje razgrajujejo in topijo, pospešuje metabolizem in pomaga uravnavati prebavo. Poln je vitaminov in mineralov, zato pripomore tudi k boljšemu imunskemu sistemu.

Čeprav je med sladek, pomaga pri hujšanju. (foto: Pixabay.com)

Za pripravo zdravega napitka boste potrebovali sok ene sveže grenivke (rdeča je okusnejša), dve žlički organskega jabolčnega kisa in žličko medu.

Priprava
Najprej izcedite sok grenivki, nalijte ga v kozarec, dobili boste za približno deciliter soka. Dodajte dve majhni žlički jabolčnega kisa in žličko kvalitetnega cvetličnega medu. Premešajte in dolijte še za deciliter mlačne vode. Napitek pijte zjutraj na tešče. Pijete ga lahko vsako jutro.