Naredite sami: Zdravilni pomarančni sok

foto: pexels.com

V prispevku boste našli zelo enostaven in okusen recept za pripravo domačega pomarančnega soka. Pripravite ga in okrepite svoje telo ter se zaščitite pred gripo in prehladom.

Pomaranče so polne vitaminov, krepijo naše telo in ga ščitijo pred virusi in bakterijami. Pomarančni sok vas lahko uspešno zaščiti pred gripo in prehladom. Pripravite ga sami, pijte ga redno, pa boste ostali zdravi.

Za pripravo potrebujete kilogram svežih pomaranč (kupite ekološke), kilogram sladkorja (uporabite lahko tudi rjavega) ali kilogram medu, 6 gramov limonske kisline in 9 litrov vode.

Najprej pomaranče dobro operite in jih čez noč namakajte v vodi, dodate ji lahko tudi žlico sode bikarbone. Na tak način se boste znebili strupenih pesticidov. Zjutraj vodo odlijte in pomaranče dobro sperite. Nato jih narežite z olupki vred na kocke. Skuhajte liter vode, dodajte ji limonsko kislino, pomaranče, sladkor in kuhajte pol ure. Nato odstavite in premešajte s paličnim mešalnikom.

Ko se nekoliko ohladi, dodajte še ostalih osem litrov hladne vode. Če niste uporabili sladkorja, potem uporabite med, ko je sok topel in ne prevroč. Dobro premešajte.

Sok nalijte v čiste steklenice in hranite na temnem in hladnem. Pijte vsak dan kozarec ali dva takšnega soka.