Naravni recept, s katerim boste krepili ščitnico

Ščitnica se nahaja v središčnem delu vratu in je odgovorna za uravnavanje in pravilno delovanje hormonov, ureja presnovne procese v telesu in temperaturo telesa.. (foto: freepik.com)

Da deluje, so se prepričali že mnogi. To je naravni recept, s katerim lahko krepite in zdravite ščitnico.

Ta okusni napitek vsebuje mnogo zdravilnih snovi, ki pomagajo pri zdravljenju ščitnice. Poleg tega pa je prava vitaminska bomba, ki krepi celo telo, mu vrača energijo in krepi odpornost. Napitek je poln vitaminov, mineralov in antioksidantov.

Recept, ki zdravi ščitnico, krepi celo telo, pomlaja, je priporočila svetovno znana strokovnjakinja za zdravo prehrano Syeda Kiran Zahra Hussain.

Pripravite ga iz sedmih skodelic vode, ene skodelice naravnega soka brusnic, četrt žličke ingverja v prahu, pol žličke cejlonskega cimeta, četrt žličke muškatnega oreščka, tri četrt skodelice soka pomaranče, četrt skodelice soka limone.

Najprej segrejte vodo, še preden zavre, dodajte sok brusnice, nato začimbe in pustite kuhati na majhni temperaturi 20 minut. Ko se ohladi, dodajte sok limone in pomaranče.

Tak napitek pijte tekom celega dne, zvečer mora biti vrč prazen.

Vse sestavine zelo pozitivno in zdravilno delujejo na ščitnico. Brusnice so eden najboljših virov joda, ta razstruplja telo, krepi ščitnico. Tudi ingver zelo blagodejno deluje na ščitnico, poleg tega pa ščiti pred rakom, krepi celo telo. Tudi cimet je izredno močno naravno zdravilo za ščitnico, deluje protivnetno. Prav tako je nepogrešljiv pri zdravljenju muškatni orešček. Limona in pomaranča pa sta polni vitaminov, mineralov, pomagata, da se ostale snovi lažje absorbirajo in zdravijo telo.

Strokovnjakinja svetuje, da če vaša ščitnica ne deluje dobro, da ta napitek pijete vsak dan. Poleg tega pa jejte hrano, ki je bogata z vitamini skupine B, z A vitaminom, ki vsebuje veliko železa. Jejte organsko in svežo hrano, takšno, ki vsebuje zdravilne antioksidante.

Izogibajte pa se živil, ki lahko motijo delovanje ščitnice. Mednje sodijo brokoli, zelje, cvetača, špinača, repa, soka, arašidi.