Naravni antibiotik, ki ubije vse, kar telesu škodi

foto: pexels.com

Dandanes je vse več mikroorganizmov postalo odpornih na sintetične antibiotike. Zato je čas, da se vrnemo nazaj k tistim, ki jih ponuja narava že od nekdaj in ki zares lahko pomagajo.

Vsi vemo, da sintetični antibiotiki povzročajo neprijetne stranske učinke. Naravni pa teh nimajo in za telo niso tako škodljivi. Raziskave dnevno kažejo, da narava sama ponuja mnogo naravnih antibiotikov, ki ščitijo naše telo in ga ohranjajo zdravega. Eden takšnih je propolis, ki se uporablja že več kot dva tisoč let.

Največjo zaslugo za zdravilnost propolisa nosijo flavonidi. To so pigmenti, ki so prisotni v sadju, zelenjavi, rožah, tudi v lubju dreves. Delujejo antioksidativno, njihova naloga je, da ščitijo. Propolis vsebuje številne takšne flavonide in je zato eno najbolj zdravih naravnih snovi. Ubija vse, kar telesu škodi, istočasno pa ohranja tkivo zdravo in zdravi obolelo.

Propolis je naravni anestetik, antioksidant, antiseptik, antibiotik, deluje proti virusom, tudi proti virusu gripe. Odlično se bori tudi proti glivicam in parazitom.

Posebnost propolisa je, da bakterije nanj ne morejo narediti odpornosti, poleg tega pa nima škodljivih stranskih učinkov za naše telo.

Propolis zdravi čire, opekline, pike. Stimulira razvoj novih celic, pomaga pri obnavljanju tkiva. Zdravi ušesa, vneto grlo. Pomaga pri zobobolu, paradentozi, preprečuje neprijetni ustni zadah, zdravi hemoroide, zdravi mehur, gastritis.

Iz propolisa lahko pripravite tinkturo, ki zdravi mnoge težave. Za pripravo potrebujete 76 odstotni etilni alkohol, ki ga lahko uporabljate kot prehranski dodatek. O tem se pozanimajte v lekarni.

V stekleničko najprej dajte propolis, nato pa še alkohol, v razmerju ena proti dva. Takšno mešanico hranite v zaprti steklenički pet do sedem dni, vsak dan jo nekajkrat premešajte. Nato jo precedite in začnite uporabljati. Jemljete lahko od 20 do 30 kapljic dnevno, kot preventivo, za krepitev imunskega sistema, za boljše zdravje in počutje. Jemljite jo med obrokom z žličko medu, mlačne vode ali čaja.