Napitek, ki upočasnjuje staranje, čisti telo in pomaga pri hujšanju

Foto: Freepik.com

Pripravljen je iz super živil, ki vsebujejo močne antioksidante. Preberite, kako koristen je za zdravje in počutje.

Napitek, s katerim lahko bistveno okrepite zdravje, se zaščitite pred številnimi boleznimi, tudi uredite prebavo in shujšate, je pripravljen iz dveh zelo zdravih živil. To sta granatno jabolko in zeleni čaj.

Zeleni čaj vsebuje močne antioksidante, ki pomagajo hitro odpraviti strupene toksine iz telesa in ščitijo celice, pospešujejo metabolizem in pomagajo pri zdravem hujšanju.

Foto: Pixabay.com

Raziskave so pokazale, da je zeleni čaj zelo zdravilen tudi za oči, preprečuje razvoj Parkinsonove in Alzheimerjeve bolezni, krepi zdravje možganov.

Tudi granatno jabolko vsebuje številne antioksidante, ki zelo pozitivno delujejo predvsem na srce in ožilje, prav tako pa uspešno preprečujejo razvoj rakavih celic.

Granatno jabolko in zeleni čaj pa preprečujeta tudi hitro staranje, odpravljata strupe iz telesa, lajšata težave z artritisom in zdravita vnetje sklepov.

Granatno jabolko (foto: Pixabay.com)

Napitek, ki vam bo pomagal k boljšemu zdravju
Potrebujete tri decilitre vode, dve skodelici ohlajenega zelenega čaja, pretlačene peške enega granatnega jabolka, nekaj sesekljanih listov mete.

Vse sestavine dajte v vrč, pokrijte in pustite čez noč. Zjutraj precedite in pijte preko dneva.

Dodate lahko tudi žličko medu. V zelo toplih dneh pa napitku dodajte še nekaj kock ledu in dobili boste super zdravilno in osvežilno pijačo.