Najboljše, kar lahko pripravite iz ingverja

Limona in ingver sta v veliko pomoč pri hujšanju. (foto: freepik.com)

V prispevku smo zbrali najboljše recepte, s katerimi boste krepili srce, zdravili prehlad in odpravili utrujenost.

Ingver je zdravilen, vsebuje minerale, vitamine, antioksidante. Ta zelo cenjeni koren je zares vsestransko uporaben in mora biti na vašem jedilniku. Z njim lahko zelo efektivno zdravite mnoge bolezenske tegobe in krepite telo. Pomagal vam bo, da boste hitro odpravili prehlad, okrepil bo srce, odpravil bo utrujenost in vas napolnil z energijo, ščiti pa tudi proti raku.

Za krepitev srca

Olupite košček ingverja, narežite ga na manjše koščke in kuhajte v treh decilitrih vode 20 minut. Nato ohladite, precedite, dodajte med in pijte večkrat na dan.

Proti prehladu

V dva decilitra vode dodajte dve žlički naribanega svežega ingverja, kuhajte pol ure na zmerni temperaturi. Že na začetku kuhanja dodajte 150 gramov sladkorja, ves čas mešajte. Pripravek se bo zgostil. Nato ga nadevajte v kozarec in hranite na temnem in hladnem. Jejte po eno žličko večkrat na dan in hitro se boste znebili prehlada in tudi kašlja. Če pa ga boste jemali zgolj kot preventivo, bo dovolj, če pojeste eno žličko zjutraj in eno zvečer.

Proti utrujenosti

Pol žličke drobno naribanega ingverja zmešajte s polovico žličke lanenih semen, dodajte še žličko medu, dva decilitra navadne ali mineralne vode, žlico limoninega ali pomarančnega soka. Dobro premešajte in popijte vsako jutro.