Ljudsko zdravilo naših babic, s katerim se boste prerodili

Limona je vsestransko zdravilna. (foto: Pixabay.com)

Staro ljudsko zdravilo vam lahko pomaga, da se boste pomladili in okrepili imunsko odpornost. Preberite, kako ga lahko hitro pripravite sami.

Stari ljudski recepti, ki so jih nekoč pripravljale naše babice, gredo žal v pozabo. A zelo so učinkoviti in zdravilni, pripravljeni iz sestavin, ki so bile pred leti na razpolago, brez dodatkov eksotike. A ravno ta živila so skupaj tvorila močne domače pripravke za boljše zdravje in počutje.

Eden takšnih receptov je tudi ta, katerega sestavine so morda nekoliko nenavadne. A kot pišejo na portalu Lovesensa, je ta ljudski recept najboljši, kadar imamo težave s prehladom, kadar želimo hitreje okrevati po težki bolezni. Prav tako pa je ta recept odličen tudi za hitro krepitev imunskega sistema, pomladi celo telo in vrača energijo.

Foto: Freepik.com

Za pripravo recepta boste potrebovali 9 svežih jajc, kilogram limon, 500 gramov medu, 5 kock sladkorja in 300 ml oljčnega olja.

Najprej izcedite sok polovici limon, drugo polovico pa dobro operite, olupite povrhnjico olupka in zmeljite limone. Nato jim dodajte še jajca z lupinami vred (te prej dobro operite). Limono s celimi jajci dajte v steklen kozarec, pokrijte ga z gazo in hranite na temnem in hladnem (lahko v hladilniku). Po treh tednih pa vsebino precedite skozi gazo, jajca in ostanke limon pa zavrzite. Tekočini, ki jo boste dobili, dodajte med, sladkor in oljčno olje. Premešajte, nalijte v steklenico ali steklen kozarec in hranite v hladilniku.

Vsak dan jejte po eno žličko trikrat na dan pred obrokom.

Foto: Freepik.com