Naredite sami: Čistilo za stanovanje, ki hitro opravi s pršicami

Ko čistimo svoj dom, ne smemo pozabiti na tepihe, sedežno garnituro, posteljo. Sami lahko naredite zelo učinkovito naravno čistilo, ki temeljito odpravlja umazanijo in celo pršice.

Za pripravo tega učinkovitega naravnega čistila, s katerim boste veliko lažje očistili tepihe, sedežno garnituro, tudi jogi, zavese, boste potrebovali plastenko z razpršilom in eterično olje nageljnovih žbic ter evkaliptusa.

V liter vode nalijte v plastenko in dodajte 20 kapljic eteričnega olja nageljnovih žbic in 20 kapljic eteričnega olja evkaliptusa ter dobro premešajte.

Takšno čistilo lahko uporabite za vse površine, ki jih ne morete oprati. Popršite po površini, pustite učinkovati nekaj ur, nato pa posesajte.

Za tepih, sedežno garnituro ali jogi, lahko uporabite tudi sledeči nasvet: v skodelico natresite sodo bikarbono, vanjo dodajte 10 kapljic eteričnega olja evkaliptusa in nageljnovih žbic, premešajte in takšno mešanico skozi cedilo potresite po površini. Pustite delovati nekaj ur, nato posesajte s sesalnikom.