Ljudski nasveti, ki zdravijo sončne opekline

Domači ljudski nasveti za zdravljenje sončnih opeklin. (foto. freepik.com)

Vas je opeklo sonce? V prispevku boste našli odlične ljudske nasvete, s katerimi lahko hitro olajšate opekline.

Mnogo je naravnih živil, s katerimi si lahko hitro lajšate sončne opekline. Nekaj jih najdete kar v domači kuhinji, to so navadni masten jogurt ali polnomastno mleko, močan zeleni čaj, kolobarji surovega krompirja, obkladki jabolčnega kisa, močan kamilični čaj.

Za hude opekline, ko koža žari in je rdeča, pa si lahko pomagate tudi z naslednjimi nasveti:
Soda bikarbona
V skodelico dajte tri žlice sode bikarbone in dodajte eno žlico vode. Premešajte, da dobite gosto zmes, nato pa jo previdno nanesite na opeklino. Pustite delovati pol ure, nato sperite z mlačno prho. Če koža še vedno žari in je vroča, postopek še enkrat ponovite.

Med
Tudi domači cvetlični med je prva pomoč za opekline. Uporabite ga lahko za vse vrste opeklin, tudi za odrgnine in manjše ureznine,. Med vsebuje zdravilne snovi, ki negujejo kožo.
Nekaj žličk medu nanesite na opeklino, pustite delovati vsaj pol ure, nato pa sperite z mlačno vodo. Če je potrebno, postopek ponovite.

Sveža kumara
Tudi kumara deluje blagodejno in lajša opekline., svežo kumaro narežite na tanjše kolobarje in jih položite na opečeno mesto. Še boljši učinek boste dosegli, če boste kumaro narezali, jo za nekaj minut dali v zamrzovalnik in nato z njo obložili opečeno kožo.