Krepi kri, čisti notranje organe, zdravi revmo, artritis in še in še!

Kopriva (foto: pixabay.com)

Sedaj je pravi čas, da jo naberemo in z njo zdravimo ter lajšamo mnoge bolezenske težave.

Kopriva je izredno zdravilna. Že nekoč so poznali njene zdravilne učinke. Mednje sodijo tudi: krepi imunski sistem, zdravi revmo in artritis, znižuje raven sladkorja v krvi, preprečuje razvoj sladkorne bolezni, uravnava krvni tlak, krepi kosti, uničuje črevesne parazite, krepi dihala, krepi kri in preprečuje anemijo.

Kopriva je bogata z železom, mnogi jo uporabljajo tudi kot prilogo k jedem. Iz nje pripravljajo okusno zelenjavno prilogo, podobno špinači. Tudi pripravlja se na podoben način.

Kopriva je bogata z vitaminom C, je izvir energije in vitalnosti.

Strokovnjaki priporočajo, da vsak dan popijete eno do dve skodelici čaja, pripravljenega iz koprive. Na tak način boste okrepili celo telo, se zaščitili pred boleznimi, ki smo jih našteli in temeljito očistili notranje organe. Že po nekaj dneh pitja se bo izboljšalo vaše počutje.

Za pripravo zdravilnega napitka si vsak dan naberite sveže liste koprive. Potrebujete jih dobro pest. Nato jih prelijete s tremi decilitri vrele vode, pokrijete, pustite, da se nekoliko ohladi, precedite in spijete. Liste pa nikar ne zavrzite, pojejte jih pri obroku. Če jim dodate košček stopljenega masla, bodo več kot odlični.

Izkoristite to zdravilno rastlino, ki jo ponuja narava.