Kaj se zgodi, če uživamo jajce s kisom?

Jajca so zdrava. (foto: freepik.com)

V kozarec jabolčnega kisa potopite surovo jajce. Ta odličen stari domači recept vam lahko zelo pomaga …

Ta stari japonski recept je zelo učinkovit. Pomaga ohranjati zdrave in trdne kosti, preprečuje in zdravi osteoporozo. Poleg tega pa naše telo takoj napolni z energijo in ga okrepi.

To je napitek, iz katerega lahko naše telo absorbira največ koristnih snovi, ki jih potrebuje. To so vitamini, minerali, proteini. Še najbolj pa kalcij. Ta je zelo pomemben za zdrave in trdne kosti.

Za pripravo boste potrebovali domače kokošje jajce in približno 150 ml jabolčnega kisa. Kadar pripravljate domače recepte, naj bodo sestavine zares kvalitetne.

Jajce dobro operite in surovega položite v kozarec. Čez nalijte jabolčni kis. Pustite stati na hladnem in suhem sedem dni.

V tem času se bo jajčna lupina stopila, ostala bo le membrana okrog rumenjaka in beljaka. Odstranite jo, nato pa vrnite vsebino jajca in dobro premešajte. Pripravek nalijte v stekleničko in hranite v hladilniku.

Za najboljše rezultate pijte trikrat na dan po 10 ml tega pripravka. Pijte ga zmešanega v kozarcu tople vode.