Kaj se zgodi, če jeste naravne antibiotike?

Ali jemo preveč? (foto: freepik.com)

Ne le zdravniki, tudi narava ponuja antibiotike. Ti se od tistih, ki jih dobimo v lekarni razlikujejo po tem, da največkrat nimajo neželenih stranskih učinkov.

Mnogo je naravnih živil, ki imajo lastnosti antibiotika. To pomeni, da čuvajo naše telo pred številnimi boleznimi in skrbno uničujejo nevarne bakterije in viruse, ki nam vsakodnevno pretijo.

Mi smo tokrat zajeli tri najmočnejše, ki lahko bistveno pripomorejo k boljšemu zdravju in počutju. Če jih uživate redno, se lahko na naraven način izognete bolezni in jemanju zdravil, ki jih ponujajo farmacijske družbe.

Česen

Česen je eden in edini. Zdravilna snov alicin je močan antibiotik. Nekoč so žvečili česen, če so imeli težave z bolečim grlom, če se jih je pričela lotevati gripa ali podobne bolezni. Strok surovega česna so dali v usta in dobro prežvečili. In tako so marsikdaj ubežali bolezni.

Tudi danes je dobro znano, da je česen zelo zdrav. A v zmernih količinah. Strok na dan zadostuje. Tega je najbolje uživati surovega, dodate ga lahko različnim jedem, če pa ga jemljete kot preventivo, ga sesekljajte v deciliter domačega jogurta in pojejte.

Čili

Tudi čili ali pekoča paprika spada med zelo zdravilna živila. Je tako močna, da lahko zmanjša bolečine, čisti ožilje in krepi srce, deluje pa tudi proti vnetno in proti bakterijsko. Zato je odličen naravni antibiotik. A tako kot vsako drugo začimbo, je tudi pri uživanju čilija ali pekoče paprike znano, da se uporablja v majhnih količinah. Dovolj je, da jo vsakodnevno dodate po en ščepec jedem.

Grenivka

Grenivka prav tako sodi med močne naravne antibiotike. Ne toliko sadež, najbolj njene pečke. Če jih najdete v sadežu, jih nikar ne zavrzite, dobro jih zgrizite in pojejte.

Za dobro zdravje je dovolj, da vsako jutro na tešče pojeste po eno grenivko, s pečkami vred. Tako boste zaščitili svoje telo pred glivicami, vnetji, pred bakterijami in virusi.

Vsi trije naravni antibiotiki, ki smo jih opisali, pa vam bodo zagotovo pomagali, da bo letošnja zima minila brez bolezni.