Jabolčni kis: Nasveti, ki vam bodo lajšali zdravstvene tegobe

Jabolčni kis odpravi prhljaj. (foto: Freepik.com)

Že od nekdaj je znan kot zelo zdravilen. Nekateri trdijo, da bi ga morali piti vsako jutro. O čem govorimo?

O jabolčnemu kisu. Ta je že stoletja znan kot naravno in zelo učinkovito ljudsko zdravilo. Nekateri strokovnjaki za prehrano svetujejo, da ga pijemo vsako jutro. Dve žlici kvalitetnega jabolčnega kisa pomešamo z dvema decilitroma tople vode in popijemo. In kaj tak pripravek prinaša?

Znižuje raven krvnega sladkorja

Najbolj znana in zdravilna lastnost jabolčnega kisa je, da uravnava oziroma znižuje raven sladkorja v krvi. Zato je zelo zdravilen tudi za ljudi, ki imajo sladkorno bolezen.

Pomaga pri hujšanju

Jabolčni kis povečuje občutek sitosti in pomaga pri izgubljanju odvečnih kilogramov. Študija je pokazala, da lahko veliko hitreje shujšate, če uporabljate redno jabolčni kis.

Uničuje slabe bakterije

Jabolčni kis razstruplja in čisti telo, poleg tega pa uničuje tudi negativne bakterije. Uporabljate ga lahko tudi za čiščenje ran.

Zdravi vneto grlo

Jabolčni kis je močno zdravilo, s katerim lahko pozdravite tudi vneto in boleče grlo. Zmešajte jabolčni kis z vodo v razmerju ena proti ena in s takšno mešanico večkrat na dan izpirajte grlo, torej grgrajte.

Ureja prebavo

Če boste jabolčni kis z vodo vsako jutro pili na tešče, boste s tem uredili tudi prebavo. Odpravlja zaprtost, vetrove, napihnjenost.