Dobra zaščita pred virusi – jejte ta živila

Zdrava živila naj postanejo del jedilnika. (foto: freepik.com)

Za boljšo zaščito pred mnogimi virusi, tudi pred novim virusom COVID-19, pripomorejo tudi nekatera živila, ki vsebujejo veliko cinka in magnezija. V prispevku preberite, katera so in jih čim pogosteje jejte.

Strokovnjakinja za zdrav način življenja Minka Gantar svetuje, katera živila je dobro čim pogosteje dodati na jedilnik.

»Cink in magnezij krepita center za imunski sistem – žlezo timus. Cink vsebujejo vsa semena – tako lanena, chia ali sezamova, bučna semena, bučno olje, arašidi in vsi ostali oreščki, najdemo pa ga tudi v gobah. Magnezij pa se prav tako nahaja v vseh semenih in oreščkih. Veliko magnezija se nahaja v vsej temno -listnati zelenjavi kot so ohrovt, brokoli in špinača. Avokado vsebuje tako cink, kot magnezij,« je zapisala.

Poleg zdrave prehrane je pomembno tudi gibanje na svežem zraku, redno prezračevanje prostorov in seveda striktno držanje ukrepov, ki ščitijo pred boleznijo COVID-19.

Cink in magnezij krepita center za imunski sistem – žlezo timus. Cink vsebujejo vsa semena – tako lanena, chia ali…

Objavil/a Minka Gantar – Srečno Življenje dne Nedelja, 24. januar 2021