Aromatični rožmarin krepi zdravje možganov in izboljšuje spomin

Rožmarin krepi možgane. (foto: Pixabay.com)

Obstaja mnogo naravnih načinov, s katerimi lahko izboljšujete zdravje možganov in si krepite koncentracijo ter spomin. Eden takšnih je zagotovo tudi uporaba rožmarina. Ta zdravilna mediteranska rastlina s svojimi eteričnimi olji zelo blagodejno deluje na naše možgane in jih zdravi.

Rožmarin naj postane začimba, po kateri boste posegli večkrat
Uporabljajte zdravilni rožmarin v svoji prehrani. Dovolj je nekaj iglic, saj je zelo aromatičen. Dodate ga lahko k mesu, krompirju, zelenjavi, juham, ribam omakam …

Iz njega lahko pripravite tudi zdravilni napitek. Majhno vejico rožmarina prelijete z dvema decilitroma vrele vode, pustite 15 minut, precedite in pijete po požirkih.
Vejico rožmarina pa lahko dodate tudi v vrč, v katerem imate limonado, metin napitek ali katerikoli drug zdrav osvežilen napitek.

Zanimivo raziskavo so opravili britanski strokovnjaki. Ena skupina oseb je pila navadno vodo z vrča, druga pa vodo z vrča, v kateri je bila vedno sveža vejica rožmarina. Tisti, ki so pili vodo z rožmarinom, so po končani raziskavi opravili veliko bolje naloge, ki so zahtevale dober spomin.

Zmečkajte nekaj iglic rožmarina med prsti in nekajkrat vdihnite. To ponavljajte vsak dan. na tak način boste vdihnili zdravilna eterična olja, ki bodo krepila vaš spomin in zdravje možganov.

Pa tudi počutje in koncentracija bosta mnogo boljša.