4 nasveti za dobro zdravje ščitnice

Jejte zdravo (foto: Freepik.com)

Pravilno delovanje žleze ščitnice vpliva na zdravje in počutje celotnega telesa, zato je zelo pomembno, da upoštevamo nasvete, s katerimi pomagamo, da naša ščitnica dela dobro. Preberite.

Mediteranska prehrana
Veliko avtoimunih bolezni, med njimi tudi bolezni ščitnice, lahko povzroči nezdrav način prehranjevanja. Zato je zelo pomembno, da na svoj krožnik položimo zdrava živila. Med bolj zdravo spada mediteranska prehrana, ta vsebuje oljčno olje, avokado, ribe, oreške in zeleno zelenjavo.

Jod
Tudi preveč ali premalo joda v telesu lahko povzroči nepravilno delovanje ščitnice. Če vam nagaja ščitnica, preverite pri svojem zdravniku, kakšna je vaša raven joda. Nikar pa ne jejte dodatkov joda brez posveta s strokovno osebo.

Hrana, ki se jo je dobro ogniti
Na ščitnico negativno deluje predelana hrana, hrana, ki vsebuje veliko sladkorja, trans maščob in visok odstotek fruktoze iz koruznega sirupa. Vsa ta živila lahko povzročijo vnetja v telesu, negativno vplivajo na metabolizem in na delovanje ščitnice.
Če imate že težave s ščitnico, je potrebna mera tudi pri uživanju surovega zelja in ostalih kapusnic.

Svetuje se razstrupljanje telesa
Odrecite se alkoholu in cigaretam, nezdravi prehrani, zmanjšajte stres, pijte vodo in zeliščne čaje, gibajte se in poskušajte kar se da živeti zdravo. Enkrat tedensko lahko izvajate tudi čiščenje telesa z zdravimi sadnimi in zelenjavnimi napitki. Na tak način boste ohranjali dobro zdravje ščitnice.