Nasvet: Če želite shujšati, posezite po tej začimbi

KUmina pomaga pri hujšanju. foto: freeimages.com

Spada med super začimbe, z njeno pomočjo lahko veliko hitreje in lažje shujšate, saj pospešeno topi maščobo in spodbuja delovanje metabolizma. Dovolj je nekaj ščepcev na dan.

Kumina je že mnogo let poznana kot zelo uspešno ljudsko zdravilo. Nekoč so jo uporabljali za zdravljenje želodčnih težav, z njo odpravljali napihnjenost, vetrove in krče, z njo pa lahko zelo hitro odpravimo tudi zaprtost in pospešimo delovanje črevesja.

Zanimiva raziskava pa prihaja iz teheranskega inštituta medicinskih ved. Strokovnjaki so ugotovili, da lahko s pomočjo kumine tudi zelo uspešno hujšamo.

Naredili so raziskavo, ženske prostovoljke so razdelili v dve skupini. Obe skupini sta se hranili po enakem jedilniku, dobili so 1200 kalorij dnevno. Le ena skupina pa je vsak dan dobila tudi nekaj ščepcev mlete kumine med hrano. Dodali so jo v jogurt ali solato, juho, prikuhe.

Po treh mesecih je bil rezultat zelo impresiven. Skupina, ki je vsak dan uživala tudi kumino, je v povprečju izgubila za kar 14 odstotkov maščobe več od skupine, ki kumine ni uživala.  Poleg tega se je skupini, ki je redno uživala kumino, izboljšala tudi krvna slika, raven nevarnega holesterola se je znižala.

Kumina je tudi naravni diuretik

Kumina je bogata s kalcijem, fosforjem in železom. Stimulira in pospešuje delovanje ledvic in prebavnega trakta, je tudi odličen naravni diuretik, kar pomeni, da pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa. Ker pa pospešeno topi odvečno maščobo in pospešuje delovanje metabolizma, je odlična pomoč za vse tiste, ki želijo izgubiti kak odvečni kilogram.

Kako uporabljati kumino?

Kumino lahko dodate zeliščnemu čaju, nekaj ščepcev je dovolj. lahko jo dodate v juho, jogurt, na solato, v omako, itd.

Začimbe pomagajo topiti odvečno maščobo. (foto: freedigitalphotos.net)