Tedenski horoskop od 4. 5. do 10. 5. 2020

Kaj prinaša nov teden? (foto: Freepik.com)

Lahkotni, sproščeni boste in na polno samozavestni. Najmočnejša polna luna v letu, ki ga zaznamuje tudi budistični praznik Vesak, bo v četrtek obnovila vaše energije in vam pomagala pri jasni usmeritvi k svoji poti. Lahko, da vam iz življenja odnese tisto, kar ni več primerno za vas, zato se ne bojujte in ne žalujte za tistim, kar bo ta teden odhajalo od vas. Koristno je, da se izogibate alkoholu in vsem nezdravim vplivom, da boste zbrani in prisotni pri vse, kar se vas bo dotikalo. Močne in nenavadne situacije se bodo dogajale, zato ohranite mirno kri in srce.

Oven 21. 3. – 20. 4.
Dobro razpoloženje bo, čeprav ne boste točno vedeli, kako se lotiti sprememb. Skozi sodelovanje se boste bolje znašli kot sami zase. Konec tedna boste močno komunikativni in poklicali boste vse potrebne ljudi, da se življenje pramakne naprej.
Čustveno lahko, da boste malo zmedeni. Preveč dogajanja bo na tem področju in ne boste točno vedeli, kam se usmeriti, saj si zares ne želite večjih sprememb v odnosih. So pa to odlični dnevi prav za iskrenejše pogovore in načrtovanja, pa tudi za flirtanje ali srečanja s sipatijami. Ne zanemarite domačih odnosov, sedaj je čas, da tudi le-te okrepite v dobro.

Nasvet tedna: Imeli boste doberi vpliv na dogajanje, zato bodite pozorni na to, da resnično zagovarjate sedanje vaše želje in ne nekaj starega.

Bik 21. 4. – 20. 5.
Pozorni bodite na pozitivnost lastnih misli, saj bo počutje najbolj odvisno predvsem od vaših misli in šele potem od stanja okolice. Če boste sedaj zapadli v obtožbe drugih, boste naredili krivico tako domačim kot prijateljem. Možnosti za osebno srečo so velike, če jih boste le zaznali. Za to potrebujete samo sproščene misli in sodelovanje z ljubljeno osebo. Samski se razglejte naokoli, ob kateri osebi vam zaigra srce.

Nasvet tedna: Lahko, da se boste okoli polne lune (7.5.) sprli, saj boste nemirni in polni čustev iz preteklosti. Boljše bi bilo, če bi se odprli za praznovanje in povabili prijatelje in znance na veselo druženje. S tem bi se odkupili za vse težave preteklosti ter si pridobili stabilne odnose za naprej.

Dvojčka 21. 5. – 20.6.
Cel teden boste naperjeni proti vsem, kar se vam ne bo zdelo pošteno in težko, da bi vas lahko kdo pomiril. Zagovarjali boste svoje ideje, v ponedeljek bodite tudi previdni, da ne boste zanetli večjih prepirov, ki bi jih potem morali še cel teden reševati. Čustva in srčna harmonija vam ta teden ne bo na prvem mestu. Močno voljo in um boste usmerili v bolj tehnične zadeve. Čeprav pa se vam bo zdelo, da lahko z jasnostjo in močjo besede uredite tudi svoje odnose, za kar vas bodo bližnji začudeno gledali.

Nasvet tedna: Jasno vam bo, da je potrebno nekaj spremeniti in se boste lotili svojega življenja s polno paro. Kdorkoli se vam bo posmehoval ali dajal v nič vaše mnenje, bo ta teden dobil svoje.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Harmoničen začetek tedna vas bo sprostil in pripravljeni boste na spremembe, ki ste jih že dlje časa pripravljali. Sproščeni boste v vsem, kar boste počeli in lahko, da boste uredili svoje domovanje, se preselili, opravili nakup zemljišča ali karkoli ste načrtovali v tej smeri. Hrepeneli boste po ljubezni, čeprav iskreno še ne boste imeli pravega časa za to. Ko boste uredili svoje temelje, boste resnično pomirjeni s sabo in svojim odnosom do življenja in šele takrat boste se lahko resnično odprli pravi ljubezni v živo, brez sanjarjenja.

Nasvet tedna: Polna luna vas bo podprla pri ureditvi temeljev. Strastni boste v svojem poslanstvu in življenju ter se boste pripravljeni boriti za svoje cilje in stvari, v katere verjamete.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Ne boste mogli več tiho opazovati neumnosti v okolici. Povedali boste svoje mnenje jasno in glasno. Polna luna vas bo podprla v vsem, česar se boste lotili, tudi v mednarodnih uspehih ali v daljši dobri viziji svojega življenja. Dajalo vas bo ljubosumje in boste želeli določene potrditve iz strani osebe, ki buri vaše srce in sanje. Žal ste vi tisti, ki ne more zagotoviti predanosti in sproščenosti v odnosu. Precej boste mislili na to, a še ne bo čas za akcijo v to smer.

Nasvet tedna: Če si želite selitve, sprememb v karieri ali v čemerkoli temeljnem, je sedaj pravi čas tako za razmislek, kot za dejanja. Pri tem upoštevajte izključno svoje mnenje in se ne zanašajte na razumevanje in pomoč bližnjih.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Ponedeljek bo aktiven in zagovarjali boste svoje osebne interese. Lahko, da se boste pri tem precej razburili in spremenili svoj način umirjene komunikacije, kar bo presenetilo mnoge. Povečana samozavest bo posledica preteklih razmišljanj o sebi in želeli boste končno narediti stvari po svoje. Zato ne boste ravno naklonjeni za ljubeče odnose ali potrpežljivost zavoljo ljubezni. Iskali boste podporo in kdor vam je ne bo dal, bo ostal zunaj vašega delovanja.

Nasvet tedna: Čas bo, da se preusmerite v harmonično sodelovanje in sprejmete pomoč tudi od ljudi, od katerih ne pričakujete, da so vam naklonjeni. Z drugimi ravnajte tako, kot si želite, da bi drugi ravnali z vami.

Tehtnica 23. 9. – 23.10.
Ne glede na okoliščine, boste povsem zaposleni s sabo in notranjo preobrabo, kar pa ne bo vidno navzven. Ponosni boste nase, da okolica ne bo spremenila vašega dobrega počutja. Javnost in prijatelji vas bodo iskali, a ne boste tako kot v preteklosti, pozabili nase in se predali dogajanju drugih. Sledili boste sebi in tehtali, kako se odpreti sprembam brez, da spustite svoje nove privilegije, ki vam jih je prinesla preteklost. Čutili boste močno povezavo z vam ljubimi ljudmi in ne boste oklevali, ko bo čas za akcijo.

Nasvet tedna: Poskrbite za svojo svobodno gibanje, čutenje in se posvetite resnično svoji osvoboditvi iz vsega, kar je preteklost karkokoli pustila na vas. Samo z rahlo “norostjo” se boste resnično sprostili in začeli živeti svoje življenje.

Škorpijon 24.10. – 22.11.
Močni boste v mislih, idejah in komunikaciji, kot da ste se prebudili iz dolgega zimskega spanja. Zahtevali boste od drugih, da vam sledijo, pri tem pa pozabili, da je na vas, da jih motivirate. Imeli boste magnetni privlak za ljudi s težavami, ki vas bodo klicali, še posebej stari prijatelji, da jih rešite iz situacij. Zanimivo bo, da boste res imeli moč in ideje, da to naredite.

Nasvet tedna: Smiselno je preveriti svoje kritično sito, skozi katerega dajete nekatere resnično dobre ljudi, ki pa se ne strinjajo vedno z vami, medtem ko ga pri nekaterih drugih kar spustite, ne glede na to, da veste, da vam delajo slabo za hrbtom.

Strelec 23.11. – 21.12.
Zdelo se vam bo, da ste pozabljeni od sveta in da ste čisto na napačni poti, ki ne veseli niti vas, niti vam ne pripelje zanimivih ljudi. Res bo teden namenjen notranji rehabilitaciji in ne glede na to, kako si boste želeli iti ven in med ljudi, se bo to lahko dobro izpeljalo šele konec tedna. Določena pot in podpora vaših bolj nenavadnih prijateljev vam bo dala moči, da boste vztrajali in uredili vse za nazaj ter tudi okrepili svoje dobro počutje. Tako vam bodo v tem obdobju prijatelji bližje kot partnerstvo, za kar lahko, da boste poslušali večje očitke. Hvaležni pa boste prijateljem, ki bodo razumeli vašo čustveno zamrznitev in vam s pogovori ter druženjem pomagali iz tega.

Nasvet tedna: Potrebno bo uvesti določen red in sistem v lastno življenje, da ne boste v prihodnosti tako nihali.

Kozorog 22.12. – 20. 1.
Posvetili se boste sebi in sprejemali nekatere normalne stvari kot čudežne, saj se vam bodo energije očiščevale in regenerirale same po sebi. Še dihali boste drugače in čutili svoje telo na novo. Občudujte življenje in ne pozabite na te doživljaje v prihodnosti. Raziščite vzroke za to, kar se dogaja v vaših odnosih in prišli boste do globokih uvidov, ki bodo odprli strast, ki je spala v vas. Skozi dihanje in masažo jo negujte, predvsem pa začnite razmišljati o svoji življenjski poti in kaj vse lahko naredite sami. Šele potem razmišljajte o tem, s kom in kako bi želeli deliti življenje.

Nasvet tedna: Ne bodite preveč navezani na družbo, prijatelje, znance, sodelavce, saj vas družba v tem obdobju “vrže” v stare vzorce, ki jih še niste čisto premagali. Zato vam samota ali popolna samostojnost odgovarjata.

Vodnar 21. 1 – 18. 2.
Aktivni boste na vseh področjih, pa čeprav se mogoče to ne bo videlo na prvi pogled. Vztrajno boste iskali rešitve in sočasno mirili svoja prekipevajoča čustva, ki vas bodo preplavljala večkrat na dan. Ne glede na vaša notranja čustva, ne bo pretirane ljubezenske dinamike vidne navzven. Preden se boste lahko predali ljubezni v dvoje, boste želeli zagotoviti določene delovne in stabilne poteze za naprej.

Nasvet tedna: Imejte fokus na svoje korake in svoje cilje, vse ostalo pozabite in se ne pustite zaplesti v nič, kar ni nujnega in za vas koristnega.

Ribi 19. 2 – 20. 3.
Zdelo se vam bo, da ste odprti za harmonične odnose, saj bo vaše notranje počutje dobro in boste v miru sami s sabo. A navzven boste dajali čisto drugačne vtise, kar bo povzročalo zmedo v vaših odnosih. Skozi čutenje in seksualno energijo boste sicer sproščeni, vendar prav tako se lahko zgodi, da boste pretiravali v izražanju in provokacijah, ki pa ne bodo razumljene v tem smislu, kot ste želeli. Harmonija v postelji vam bo veliko pomenila in preko te aktivnosti si boste okrepili samozavest, da boste tudi poslovno zacveteli in se na dolgi rok postavili na pravo mesto.

Nasvet tedna: Sledite notranjemu miru in zadovoljstvu ter ga poskušajte dovolj jasno pokazati navzven. Ne zanašajte se, da drugi vedo, kako vam je, zato bodite pozorni na dogajanje v okolici, da ne boste v prazno delovali.