Tedenski horoskop od 25. do 30. 5. 2020

Kaj prinaša nov teden? (foto: Freepik.com)

Majski zadnji teden bo še naprej stregel z nihajočimi čustvi in velikimi tenzijami, ki bodo lahko šle tudi mimo vas, če boste individualno sledili svoji poti in se vključili tam, kjer čutite, da lahko naredite kaj dobrega in koristnega. Če lahko, se izognite situacijam, kjer vam ni dobro in ne morete ničesar spremeniti. Poskrbite za svoje dobro počutje in ne pozabite na ljudi, ki so vam naklonjeni in ki jih imate radi.

Oven 21. 3. – 20. 4.
Krepila se bo vaša moč navzven in s tem tudi vaša samozavest. Čustveno boste odzivni brez, da bi se kaj posebej ukvarjali s tem, kaj kdo od vas pričakuje. Dobro počutje vas bo vodilo v prave smeri. V družbi boste zaželeni, saj boste prinašalo dobro voljo in nov val delavnosti. Lahko, da vas bo optimizem tako prevzel, da vas nekateri skorajda ne bodo prepoznali v novi vlogi. Nasprotni spol vam bo še posebej naklonjen, a ne flirtajte, temveč se jasno opredelite, kam je usmerjeno vaše srce.

Nasvet tedna: Sprostite se in začnite živeti točno tako, kot si želite, ne pozabite pa urediti svoj fizični izgled, saj se vam ob koncu meseca obetajo novosti v ljubezni. Jasno pokažite, kdo je v vašem srcu.

Bik 21. 4. – 20. 5.
Močno boste prepričani v svoj prav in mnogi vas bodo občudovali zaradi vaše samozavesti. Vseeno bodite pozorni, da vas določeni dogodki, ne iztirijo preveč, saj bodo pokazali na vaše pomanjkljivosti, ki jih skrivate še pred sabo. Nujno je, da postanete bolj nevtralni v odnosih. Nasprotni spol bo predano sledil vašemu magnetnemu privlaku. Smiselno bi bilo, da to privlačnost še okrepite z dobrimi mislimi in jasno komunikacijo.

Nasvet tedna: Dobro bi bilo, da razmislite o svojih notranjih vzorcih. Zakaj pričakujete slabo? Opazujte, kako že vnaprej reagirate tako, kot da vam ljudje želijo slabo. Sprostite te slabe navade in se zavedajte, da vam je tako kot drugim pomembno, da ste ljubljeni in da imate urejeno življenje. Poskrbite torej zase in vse se bo dobro odvilo.

Dvojčka 21. 5. – 20.6.
Pazite, kako se pogovarjate in kakšne besede uporabljate, saj je velika verjetnost, da vas bodo ljudje čisto napačno razumeli. Vaš vladar Merkur preide v znamenje raka (28.5.), kar bo v vas poudarilo čustva in vas usmerilo v drugačen način razmišljanja in komuniciranja. Lahko da bodo na plano prišle vaše stare čustvene zamere, ali pa se bo sprožil kdo od vaših bližnjih in se spomnil, kaj vse slabega ste mu v preteklosti naredili. Zato ne sklepajte o namenu in čustvih drugih prehitro. Prav tako premislite, kaj želite povedati in če so bolj občutljive stvari, jih raje prespite, preden poveste svoje mnenje.

Nasvet tedna: Nikakor v tem času ne prikrivajte resnice ali ne zagovarjajte nečesa, kar ne poznate dobro, da ne boste krivi za nekaj, kar ni vaše. Če boste uspeli biti jasni in iskreni, boste dobili lepo darilo.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Precej pester teden se obeta, ko se bo čisto vse nakopičilo in ničesar ne boste mogli preskočiti. Vsi vas bodo podpirali, zato je pomembno, da dobro naredite vse stvari.
Nihanja v okolju vam bodo povzročala tudi čustvene nesigurnosti, zato je pomembno, da vse jasno izrazite partnerju, če pa je odnos še platonski in simpatija še ni potrjena, se zavedajte, da iz vas govorijo pretekle čustvene rane in da nova oseba v vašem življenju nima nič s tem. Samski raki, vzemite si čas in razmislite, kaj želite od svojega življenja glede odnosov in partnerstva.

Nasvet tedna: Podpora v komunikaciji in okrepitev učinkovitega razmišljanja bo velika, saj preide Merkur v vaše znamenje, kjer vas bo podpiral pri uveljavljanju v javnosti in vzpostavitvi svoje nove družbe.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Nihanja v počutju vas bodo pripeljala do novih spoznanj o sebi. Po eni strani boste želeli vse urediti in stabilizirati, po drugi strani pa potem ne boste zadovoljni z rutino, ko se bo jasno pokazala. Želeli si boste dihati in lahko, da se boste tiho že odločili za spremembe, ki pa jih ne boste takoj izpeljali. Karkoli boste v tem obdobju začeli, naj bo iz srca. Ljubezen vam bo na voljo, če boste z njo lepo ravnali. Če pa jo boste jemali za samoumevno, lahko, da boste obžalovali.

Nasvet tedna: Ste pripravljeni na novosti v življenju? Možnosti se vam odpirajo za popolno transformacijo, če si le upate sodelovati in slediti predvsem sebi. Vse, kar je potrebno, da ste zadovoljni s sabo in da poveste iskreno, kaj vas zanima in kaj ne.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Novo obdobje v družinskem življenju vam bo dalo optimizma in lahko boste sprostili bremena preteklosti. Razmislite, kako si želite naprej in delujte v tem stilu. Veliko stvari, nad katerimi ste že rahlo obupali, lahko razrešite v tem tednu. Vse se vam bo zdelo lažje, tudi izražanje čustev, saj bo vaš zavetnik Merkur prešel v znamenje raka in se bodo sprostile karmične zapore, povezane s čustvi in besedami. Domači vam bodo naklonjeni pri vseh stvareh, zato kar pogumno.

Nasvet tedna: Skozi pogovore boste razrešili še zadnje dvome, ki so se skrivali v vas. Ne odrivajte preteklih dogodkov, temveč si napišite seznam, kaj in s kom se je potrebno pogovoriti in to izpeljite čimprej. To vam bo odprlo nove poti za naprej.

Tehtnica 23. 9. – 23.10.
Neopredeljeni boste. Nič ne bo narobe, a pretirano dobro tudi ne, tako da boste varčevali z besedami in tudi dejanji, saj ne boste mogli ničesar strastno zagovarjati. Kar vas bo najbolj žalostilo, da drugi niti opazili ne bodo, kako se zares počutite.
Samski, odprite se življenju, to je obdobje, ko lahko srečate iskreno ljubezen za celo življenje. Vezane tehtnice pa odkrijte, kakšen način življenja vam najbolj ustreza in vztrajajte v njem. Partner vam bo hvaležen.

Nasvet tedna: Svetili boste v ljubezni in mnoge boste pritegnili s svojim optimizmom in pripravljenostjo na sproščeno sodelovanje. A ker no navzven vidna drugačna podoba vašega počutja, dobro razmislite o svojih preteklih slabih izkušnjah in napakah. Ugotovite, kje se čustveno zapletete ali napačno izrazite, da se stvari ne odvijejo tako, kot si želite.

Škorpijon 24.10. – 22.11.
Težko obdobje, ko boste čutili obilo pritiskov in se vam bo zdelo, da gre vse narobe. Ne boste opazili, da pretiravate pri kritiziranju bližnjih, da reagirate na vsako stvar iz okolja, kar pa izčrpa predvsem vas. Ljubezen, ki vam bo na voljo, vas ne bo osrečila, saj boste ves čas čutili nekakšne pritiske, kot da nekdo želi manipulirati z vami, kar pa seveda ne bo res. Nihče si ne želi vplivati na vaše odločitve, samo bližnji si resnično želijo nekaj vaše neobremenjene pozornosti, iskrenih čustev. Želeli se boste umakniti, pa to nikakor ne bo šlo, saj ste preveč vpleteni v vse procese, da bi lahko naredili rez od vsega. Je pa smiselno razmisliti o svoji organiziranosti, kjer imate še veliko prostora za izboljšave.

Nasvet tedna: Čustvena nihanja boste želeli skriti tudi pred sabo, saj se bojite pogledati resnici v obraz. Ne odločajte se v tem obdobju ničesar, samo opazujte, kaj se dogaja in poskušajte pogledati na stvari iz druge perspektive.

Strelec 23.11. – 21.12.
Velika čustvena nihanja bodo v vas, kar bo kazalo na to, da si želite spremembe, pa čeprav se tega mogoče še ne zavedate. Predvsem družinsko življenje vam bo povzročalo nihanja, zato lahko, da se boste odločili za novosti v družini, za dojenčka ali selitev, vsekakor lahko razmišljate o družini na dolgi rok. Smiselno pa je, da si nalijete čistega vina tudi glede partnerskega odnosa. Če ne zmorete dihati v dvojini in to povedati partnerju, se lahko zgodi, da boste želeli čisto prehitro prekiniti vezo, saj boste želeli pobegniti razgovorom.

Nasvet tedna: Zberite pogum in svoje želje iskreno in obširno razložite svojemu partnerju. Dajte možnost ljubezni, da se ponovno pokaže in da dobi novo moč, če je med vama še prisotna.

Kozorog 22.12. – 20. 1.
Spet se vam bo zdelo, da so vsi pozabili na vas. V resnici se boste vi odmaknili od vseh možnih sodelovanj. Vseeno pa ne boste mogli pobegniti notranjemu dialogu s sabo. Prekinite s krivdo in notranjimi obtoževanji in se odprite življenju, korak za korakom. Možnosti bodo dobre, saj vas ljudje sprejemajo z odprtim srcem in vas cenijo, a ne želijo vam biti v napoto. Nujno je, da razrešite svojo zapletenost v odnosih z bližnjimi. To vam je največja zmota, saj se sami postavite na zadnje mesto, potem pa čakate, da vidite, kdo vas bo povabil naprej. Tako z užaljenostjo potem pokažete, da vam ni vseeno. Naučite se iskreno in odprto pokazati čustva, da si sproti ne rušite vsega. Ne bo se vam ravno dalo preveč delati, zato se ne boste izpostavljali, temveč boste čakali, če bo kdo opazil, da se skrivate v ozadju.

Nasvet tedna:
Preverite svoje odzive na ideje in čustva drugih. Bolj boste razumeli, zakaj se vam odmikajo, saj imajo dovolj občutkov krivde.

Vodnar 21. 1 – 18. 2.
S koncem meseca se bo zaključilo obdobje vaše notranje transformacije, a vseeno bo potrebno ta teden še delati. Ne boste mirovali, saj vas bodo vaše energije vodile v akcijo, ali boste delovno naravnani, ali pa se boste pretirano jezili. Samo od vas pa je odvisno, v katero smer bo šlo. Delovno razpoloženje vas bo prevzelo tako, da boste želeli tudi partnerski odnos urediti do konca, pri tem pa pozabili, da nekatere stvari ostanejo boljše, če jih pretirano ne organizirate. Če bo partner sodeloval, pomeni, da vas ima še zelo rad in da vas ne želi prizadeti. Lahko pa, da bo imel počasi dovolj vaših učnih lekcij in bo nasprotoval vsemu. Ideje, ki jih nosite v sebi bodo potrebovale realizacijo, zato prenehajte o njih govoriti, raje začnite delovati v tej smeri. Ne čakajte pa na boljše pogoje delovanja, saj morate stvari dokončati ne glede na okoliščine.

Nasvet tedna: Zavedajte se, da niso vaš problem ne odnosi in tudi ne posel, redno potrebujete samo čas zase in za tiste dobre ideje, ki čakajo, da se realizirajo skozi poletje.

Ribi 19. 2 – 20. 3.
Počutje se vam bo iz dneva v dan izboljševalo. Šele sedaj boste res lahko zadihali in si začeli ustvarjati svoje življenje po svoje. Pretresla vas bo ugotovitev, kako ste v preteklosti bili utrujeni in kako na nitki je visel vaš optimizem, lahko pa celo življenjska energija. Hvaležni boste, da ste preživeli to težko obdobje. Čustveno boste sicer čisto sproščeni in zadovoljni, a nekako ne boste pretirano iskali družbe in veseli boste, če vas partner ne bo obremenjeval z romantičnimi dogodki in željami po prekomernem druženju. Radi boste v samoti in se posvečali svoji kreativnosti. Ker boste optimistično gledali na prihodnost, boste začeli živeti vsak dan posebej. Ne boste več načrtovali posla na dolgi rok, temveč bo vsak dan pomemben. Nič ni narobe, če začnete uveljavljati svojo voljo, tudi če kdaj malo pretiravate, saj imate dovolj prilagajanja, ki pa večkrat tudi ni bilo smiselno.

Nasvet tedna: Iskreni bodite najprej do sebe. To bo prihranilo veliko časa in zmede. Pomembno je, da začnete kazati svoj osebni interes.