Tedenski horoskop od 18. do 24. 5. 2020

Kaj prinaša teden? (foto: Freepik.com)

Dobro obdobje sproščanja starih energij, starih zamer in obnove veselja, radosti ter ljubezenskih vibracij. Življenje bo začelo dobivati mavrične barve in upanje ter domišljija bo postala močna sila spreminjanja. Sonce bo prestopilo v znamenje dvojčkov, kar bo podprlo boljšo komunikacijo in hitrejšo ureditev vseh stvari.

Oven 21. 3. – 20. 4.
Pozitivne izkušnje preteklih družinskih druženj vas bodo pripravila do tega, da se boste pomirili s sorodniki. Želeli si boste, da se končno lahko sproščeno srečujete in sodelujete. Sprostila vas bo bližina ženske zabavne družbe. Okrepila se vam bo samozavest in lahko, da boste pretiravali pri vsem, kar se bo dogajalo. Nič zato, družba vas bo dobro sprejela. Zabavni boste in odprti za druženje. Lahko, da boste pretiravali z besedami in prizadeli simpatijo ali bližnje, ki ne bodo razumeli, od kod vam takšna samozavest. Samski boste imeli odprte poti za zapeljevanje. Vezani ovni pa pazite, da si ne zakuhate ljubosumja, ki bi vam lahko pokvarilo poletje.

Nasvet tedna: Mlaj vam bo prinesel odskočno desko, da si boste uredili dom in popravili svoje temelje, tako finančne, kot družbene.

Bik 21. 4. – 20. 5.
Zadovoljni boste. Družinske spremembe vam bodo godile in končno se boste sprostili v komunikaciji z ženskami v družini. Pomembno vam je, da vas vsi sprejemajo in da nimate občutka izoliranosti, odrinjenosti. Nihali boste v čustvih, predvsem v mislih glede ljubezni in ljudi, za katere verjamete, da jih imate radi. Preverite svoja prepričanja in povprašajte svoje bližnje, kako oni vidijo odnos z vami.

Nasvet tedna: Mlada luna (22.5.) vas opozarja prav na nove začetke glede bolj ljubečih pogovorov, pa tudi notranjih misli. Razmislite, kako bi bilo, če bi vse lahko začeli na novo, s tem, kar sedaj poznate in razumete ter z ljubečo komunikacijo.

Dvojčka 21. 5. – 20.6.
Odlično boste razpoloženi in ne bo vam težko pomagati svojim bližnjim. Z ženskim svetom: mamo, hčerko ali sestro se boste končno lahko pogovorili določene težje stvari in težja stara bremena po ženski liniji se bodo sprostila. Odleglo vam bo fizično in psihično. Veliko misli, morebitnih besed in želja ter hrepenenj bo v vas, da bi izpolnili notranjo srčno ljubezen. Zajel vas bo optimizem, da je to res mogoče in začel se bo pravi proces osvobajanja slabih misli iz izkušenj preteklosti. Zabavno bo.

Nasvet tedna: Zaupajte svoji intuiciji, ki se bo v tem obdobju še bolj aktivirala, pa čeprav boste imeli nenavadne izkušnje ali zanimive ideje. Sledite dogajanju in preverjajte, kaj vse lahko naredite drugače, bolj sproščeno. Naj to postane vaš nov način življenja.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Opazili boste, da se ljudje okoli vas spreminjajo glede na to, kako komunicirate z njimi. To vas bo prepričalo, da je smiselno, da se prav vi potrudite v izražanju in s tem vplivate na rezultate oz. njihova dejanja in reakcije. To ni manipulacija, kot bi vam vaš notranji glas želel razložiti, temveč jasnost komuniciranja brez vaših čustvenih zapletov. Radi se boste pogovarjali o ljubezni, sanjarili ter si predstavljali, kako bi bilo vaše popolno življenje. Pri tem lahko, da boste samski zanemarili potencialne simpatije, ki bodo blizu vas, tisti v vezi pa boste prav tako preveč obremenjeni s sabo in svojimi čustvi, hrepenenjem, da bi osrečili svojega partnerja. Začutite, da je ljubezen dvojina in ne ednina.

Nasvet tedna: Lahko, da boste končno spoznali, da so ves čas vam bila napoti prav vaša stara čustva, negativne reakcije zaradi vsega, kar ste doživeli v preteklosti.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Fizično delo vas bo sprostilo, zato boste končno naredili nekatere stvari, ki ste jih že dlje časa načrtovali. S tem boste prevalili veliko breme preteklosti in stvari se bodo začele dobro odpirati za vas. Jasno vam bo vse, kar si želite in kaj zares ne več. Z močno voljo, boste razrešili nekatere spletke in zanke v odnosih. Pri tem vam bo pomagal najboljši prijatelj / prijateljica. Ljubezen bo v vas trepetala, kot da vas bo strah si jo priznati, kako globoka je resnično.

Nasvet tedna: Vztrajajte, saj je od tega obdobja odvisno, kako se bo vse izšlo za vas in v katero smer se vam bo potem življenje odvijalo. Zato nikakor ne delajte kompromisov, ne obljubljajte ničesar, predvsem pa dovolite, da se vam v odnosih pokaže vsa resnica dogajanja.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Umaknili se boste od naporov in pritiskov okolja. Obujali boste spomine in urejevali fotografije, ki vam čustveno veliko pomenijo. Obiščite starejše, saj bo ta obisk tudi vam koristil. Z njihovo pomočjo boste lahko začeli novo poglavje življenja in se odprli za drugačne odnose. Sproščeno boste lahko razmišljali o ljubezni, ni pa nujno, da boste s čustvi tako odprti. Pogovorite se s partnerjem ali simpatijo ter izrazite vse svoje dvome ali želje. Pri tem pa bodite pozorni tudi na to, v kaj verjamete in kakšne so vaše vrednote v ljubezni, saj je to pomembno izhodišče za harmonijo in razumevanje.

Nasvet tedna: Vzemite čas za odnose, za čustva in odprite iskreno srce vsem, do katerih tako čutite. Ne skrivajte svoje naklonjenosti in tudi priznajte napake iz preteklosti.

Tehtnica 23. 9. – 23.10.
Sproščena in dobra komunikacija vas bo približala večjemu številu ljudi. Z lahkoto boste razmišljali in tudi našli dobre ideje za svoje načrte in želje. Če boste še dodali gibanje v naravi in malo sanjarjenja, bo to popolno obdobje za vas. Lahko, da bodo nekateri precej ljubosumni na vas, vendar vas to ne bo obremenjevalo, saj se boste zavedali, da lahko vsakdo zaživi po svoje, če si le dovolj želi. Samske tehtnice, lahko, da boste srečali ljubezen življenja. Obnašali pa se boste, kot da se to dogaja vsak dan.

Nasvet tedna: Sproščeni in ljubljeni boste ter začeli ceniti vse stvari v svojem življenju. Ne boste se upirali ničemur, a sočasno boste dobro vedeli, kam si ne želite stopiti in s čim se ne želite več ukvarjati.

Škorpijon 24.10. – 22.11.
Moč in uspeh vas napolni z adrenalinom in vam doda vznemirjenje v celotno življenje. Tako pozabite na tiste stvari, ki bi jih bilo dobro razrešiti, preden spet gre kaj hudo narobe. Organizirajte se, da vam vsak malo časa ostane še za druge stvari, ne samo za delo naokoli in rehabilitacijo. Kljub temu, da vam bo ljubezen na voljo, boste v tem obdobju ponovno pozabili na obljube sebi, da se boste bolj posvetili odnosom in ljubezni v življenju. Razmislite, kako dolgo že to počnete.

Nasvet tedna: Močni boste v energijah in kamorkoli boste šli, bo pozornost bo na vas in na vaših dejanjih. To vam bo sicer ustrezalo, a lahko, da si boste zaradi tega nakopali tudi težave, saj se bo videlo, če boste eno delali in drugo govorili.

Strelec 23.11. – 21.12.
Odnosi bodo sproščeni, kar vam je najpomembnejše za dobro počutje. Lahko pa se zgodi, da se boste prehitro strinjali s situacijo ali novimi zadolžitvami, kar vam bo ponovno podrlo počutje in vas spravilo v stres. Vztrajajte pri tem, da imate čas za razmislek, da potem ne bo nepotrebnih izgovorov. Skozi bežno srečanje in pogovor se lahko razvije zanimivo prijateljstvo, ki vam bo okrepilo voljo do življenja. Potrebujete optimizem in simpatije vam to povzročijo, zato kar brez slabe vesti.

Nasvet tedna: Optimalen čas za vas in za vaše osebne spremembe. Karkoli si želite na novo vpeljati v svoje življenje, je sedaj idealni čas. Podporo boste imeli tako v družini, kot v okolju. Izkoristite jo in naredite korenite korake v sproščenem življenju.

Kozorog 22.12. – 20. 1.
Imeli boste občutek, da se je vse ustavilo in da morate čakati za odobritev lastnega življenja. A dogajanje bo zares odvisno od vas in od tega, kako boste aktivni v dogovorih za stvari, ki so vam pomembne in koliko navdušenja boste pokazali za skupne ali lastne projekte. Spremljajte dogajanje okoli sebe in se ne skrivajte v svojem domišljijskem svetu. Zakaj se tako bojite lastnih čustev, da jih potem spreobrnete v humor in zapravite priložnost za poglobitev v lastno srce? Življenje vam je naklonjeno, a vi se skrivate.

Nasvet tedna: Če lahko, se predajte idejam in vsemu, kar se bo dogajalo okoli vas. Ne predvidevajte in si dovolite, da spoznate nove stvari, da ste radovedni.

Vodnar 21. 1 – 18. 2.
Močna nihanja bodo v vas. Spremembe imate radi kontrolirane, kar pa vedno ni mogoče. Razmislite, zakaj si tako želite zaščititi tiste, ki jih imate radi? Jim ne zaupate, da bodo delovali tudi v vaše in v skupno dobro? Ključ je v vzajemnem zaupanju, ki pa ga počasi morate pokazati tudi v praksi, ne samo besedah. Nestrpni boste do kakršnekoli konkurence v svoji bližini, zato se vam bodo številni instinktivno umikali. To vas bo naredilo še bolj ljubosumne, saj se vam bo zdelo, da vsi nekaj hočejo od vas.

Nasvet tedna: Na vas je, da ustavite nevarno igro primerjav predvsem na področjih, kjer ste bolj ranljivi. Sprostite se in ne poslušajte govoric, da se vaša notranja nesigurnost ne poveča. Samo sledite svojim načrtom brez upoštevanja namigov okolice.

Ribi 19. 2 – 20. 3.
Zadovoljni boste s sabo in svojim načinom življenja. Uredili boste stvari za nazaj, kar vas bo močno razbremenilo. Vaši novi temelji se bodo dobro postavili in lažje boste komunicirali ter šli bolj v pravo smer z idejami in odnosi. Ne boste ravno naklonjeni romantiki, saj vas bodo vodile kreativne ideje. Močan um vam ne bo dovolil, da bi preklopili na srce, saj potrebujete spremembe, za katere pa je res rešitev v delovanju.

Nasvet tedna: Uredite svoje spomine preko ureditve fotografij in spominkov, tudi na računalniku. Tako si boste uredili način razmišljanja in vse bolj jasno vam bo, kaj želite in kako to doseči. Če boste imeli težave z očmi, je to posledica notranje harmonizacije moči. Pomagajte si z bolj začinjeno hrano in uporabljajte več rdeče barve v hrani in pijači.