Park vojaške zgodovine v petek, 1. maja 2020, ponovno odpira svoja vrata!

Park vojaške zgodovine v Pivki je ponovno odprt.

“Veseli smo, da bomo lahko po skoraj dvomesečnem mirovanju na praznični vikend v muzeju spet pozdravili obiskovalce! Ob tej priložnosti smo za vas pripravili prav posebno akcijo, v okviru katere nudimo vsem prvomajskim obiskovalcem 20 % otvoritvenega popusta pri nakupu vstopnice. Od sobote, 2. maja, do konca meseca pa si boste lahko Park vojaške zgodovine ogledali z 10-odstotnim popustom,” so sporočili iz Parka vojaške zgodovine.

Muzejske zbirke in razstave bodo od danes, 1. maja naprej na ogled po prilagojenem urniku, in sicer vsak dan med 10. in 16. uro.

Obisk notranjosti podmornice in preizkus na simulatorju letenja

Iz preventivnih razlogov se ogledi notranjosti podmornice do nadaljnjega ne bodo izvajali, ravno tako ostaja do preklica zaprt dostop do simulatorja letenja z letalom MiG-21.

Skupinski ogledi

Organizirane skupine, večje od 15 oseb, prosijo, da svoj obisk rezervirajo vnaprej na tel. št. 031 775 002 ali po e-pošti [email protected], da bodo lahko zagotovili ustrezne zdravstvene ukrepe in organizirali varen ogled.

Muzejska trgovina in restavracija

Muzejska trgovina Magazin in muzejska restavracija Kantina Pivka ostajata skladno z aktualnimi navodili še zaprti in bosta začeli s poslovanjem ob nadaljnjem sproščanju ukrepov.

Preventivni ukrepi za varen obisk

Prosimo, da se na obisk muzeja odpravite zdravi, brez akutnih znakov prehladnih obolenj. Obiskovalci morajo skladno z navodili stroke med obiskom v notranjih prostorih obvezno uporabljati zaščitne maske. Obiskovalce naprošamo, da pri nakupu vstopnic, med ogledom in ob uporabi sanitarij spoštujejo varnostno razdaljo (2 metra) ter druge ukrepe in
navodila zaposlenih za preprečevanje okužb
,” poudarjajo iz Parka vojaške zgodovine.

Ob obisku je potrebno upoštevati higieno kašlja ter se držati načel pravilnega umivanja in razkuževanja rok. Razkužila za roke bodo obiskovalcem na voljo na izpostavljenih mestih. Obiskovalce prosijo, da se v kompleksu ne zadržujejo v večjih skupinah na enem mestu. Zaposleni v Parku vojaške zgodovine bodo večkrat dnevno poskrbeli za razkuževanje površin in prostorov, kjer se zadržujejo obiskovalci, ter dosledno izvajali zaščitne ukrepe za zagotavljanje varnosti obiskovalcev.

Otroška igrala v kompleksu Parka vojaške zgodovine ostajajo iz preventivnih razlogov zaprta.

Sprehod po krožni poti

Ob obisku vabljeni tudi na pohod po Krožni poti vojaške zgodovine, ki poteka ob pomembnih ostalinah bogate vojaškozgodovinske in kulturne dediščine območja. Njena trasa povezuje Park vojaške zgodovine, kaverno iz prve svetovne vojne, italijansko podzemno utrdbo Alpskega zidu na Primožu, Šilentabor nad Zagorjem, kjer je bil ob koncu srednjega veka zgrajen največji utrdbeni sistem na Slovenskem, in turistično vas Narin. Skoraj petnajst kilometrski pohod boste zaključili v okvirno štirih urah, pohodniki z manj časa ali kondicije pa se lahko odločite samo za pohod do Primoža ali vzpon do Šilentabra. Krožna pot vojaške zgodovine je lani prejela tudi priznanje v tekmovanju Naj pot 2019 kot ena najboljših tematskih pohodnih poti po Sloveniji.