Življenjski nasveti, ki bi jih morala upoštevati vsaka starejša ženska

Naj leta ne bodo ovira za dobro počutje. (foto: Freepik.com)

Četudi ste starejše, si nikar ne dovolite, da bi se zapustile in zapadle v melanholijo. Leta nimajo prav nič skupnega z lepim in urejenim videzom.

Nekoč so starejše ženske z leti pozabljale tudi na urejen videz, menile so, da zanje lepe in moderne stvari ne pridejo več v poštev. Bila je le redka izjema, videti starejšo gospo, ki je bila urejena, brezhibno naličena in lepa. Danes je k sreči drugače. Leta nimajo prav nič skupnega z lepoto, modo in mladostnim videzom. Še več, priporočljivo je, da se vsak dan postavite pred ogledalo, si zaželite lep dan, se nasmehnete in uredite.

Preberite nekaj nasvetov, s katerimi boste lepe, zadovoljne in urejene tudi v jeseni življenja in nikar ne dopustite, da vas stereotipi prepričajo drugače!

Ostanite na prvem mestu
Zmotno je mišljenje, da z leti ne potrebujete novih čevljev in oblačil. Razveselite se z nakupom nečesa novega in se cenite.

Kratki lasje
Kdo pravi, da morajo imeti starejše ženske kratke frizure? Nihče! Tisti, ki pa tako misli, se pa moti. Dolgi in urejeni lasje pristajajo vsaki ženski, ne glede na njena leta.

Primerno za babice
Ni vam potrebno nositi roza oblekice z bleščicami ali modni majico z motivom Miki Miške, nič pa ne bo narobe, če se boste oblekle po zadnji modi. Moda ni le za mlade, je za ljudi vseh starosti.

Dodatni kilogrami naj vas ne potrejo
Če ste z leti pridobili nekaj odvečnih kilogramov in če zaradi tega menite, da se morate oblačiti v ohlapna oblačila, se motite. Tudi, če ste malce bolj popolnjene, se lahko zelo lepo in modno oblečete. Imajo pa odvečni kilogrami tudi pozitivne točke: Manj je gubic na obrazu!

Modni salonarji
Če nimate težav s krčnimi žilami, če vas ne bolijo noge, potem ni ovir, da ne bi kdaj pa kdaj obuli čevljev z visoko petko. Le ne pretiravajte v višini petke.

Seksi spodnje perilo
Četudi ste poročeni že vrsto let, to ne pomeni, da si ne smete privoščiti lepo spodnje perilo. Lahko je seksi in udobno. Pojdite po nakupih in presenetite sebe z drznostjo.

Nežno naličene
Tudi ličenje je za starejše gospe dobrodošlo. Če boste nanesli nekaj senčil na veke, malce poudarili ličnice in si nadeli nežno rdečo ali roza šminko na ustnice, se boste pomladile za vsaj deset let. Pa tudi počutile se boste veliko bolje.

Zdravje je pomembno
Ne zanemarite se. Redno obiskujte ginekologa, zobozdravnika, pojdite v referenčno ambulanto, k pulmologu, itd. Vaše dobro počutje je zelo pomembno.

View this post on Instagram

<gray hair> “to gray or not to gray, that is the question?” since some of you are considering the leap to ‘go gray’ especially during hair in the time of corona i thought we’d take a deeper look into all things gray. hair that is. today we’re talking about the decision to go gray it’s been quite some time since i’ve had the privilege to partner with a few of my favorite bloggers. today, there are four of us who will share their tips on our respective blogs along with tricks on going gray, staying gray, and why we love our silver locks. meet the crew: Cindy Hattersley @cindyhattersley Sandra Sallin @sandrasallin Vicki Archer @vickiarcher http://liketk.it/2NQV3 #liketkit @liketoknow.it

A post shared by Beth Djalali | Classic Style (@styleatacertainage) on

View this post on Instagram

[Werbung] BLACK & WHITE – eine Kombination, die ich sehr gerne trage. Nicht nur in der Kleidung, sondern auch bei meiner neuen Brille von @frosteyewear finde ich schwarz-weiss total schick. . Normalerweise trage ich Kontaktlinsen. Aber ab und an trage ich sehr gerne eine Brille. Sie ist ein modisches Accessoire die ein Outfit ergänzen kann. Bist Du Brillen- oder Linsenträger? . . Übrigens, heute Abend – 19:30 Uhr – gibt es den 3. LIVE TALK 💯. Bist Du dabei? FREUE MICH AUF DICH 💟💟💟. . . . . #womanwithstyle #frosteyewear #eyewearlover #instadaily #instagood #fashionaddict #brillen #styleblogger #fashionblogger #modeblogger #fashionover50 #styleover40 #ootd #styleover50 #wiwtd #lady_50plus #outfitinspiration #styleinspo #womenover50 #münchenblogger #mystyle #bestager #mylook

A post shared by LADY 50plus by Martina Berg (@lady_50plus) on