V Domu starejših občanov Črnomelj so praznovali

V Domu starejših občanov Črnomelj so letos praznovali svojo 32. obletnico delovanja. (foto: Facebook)

Prvega marca je za Dom starejših občanov Črnomelj poseben dan, takrat namreč praznujejo obletnico svojega delovanja. Letos so tako praznovali že 32. obletnico.

»Zadnja leta praznovanje usmerimo v naše stanovalce, že drugič smo jim pripravili »Dan za razvajanje« in ta dan se zaposleni še bolj posvetimo samo njim, v aktivnosti pa se vključujejo tudi drugi strokovni sodelavci. Ta dan je še posebej pester, saj v vsakem nadstropju potekajo različne aktivnosti,« so nam pojasnili v Domu starejših občanov Črnomelj.


V dnevnem centru so zbrali interesente za družabne igre (karte, šah, človek ne jezi se), po nadstropjih pa so izvedli različne aktivnosti: V prvem nadstropju ustvarjalno delavnico na temo »Pomlad prihaja«, v drugem nadstropju so pekli pecivo, v tretjem nadstropju je potekala likovna delavnica, v četrtem nadstropju je bila kuharska delavnica, kjer so stanovalci delali sadno kupo, v petem nadstropju pa so stanovalkam urejali pričeske, jih naličili, izvajala se je masaža in pedikura.

»Takšen način praznovanja je stanovalcem zelo všeč in zelo radi sodelujejo v aktivnostih. To je tudi način še boljšega povezovanja zaposlenih in stanovalcev ter graditev dobrega odnosa, medsebojnega spoštovanja in zaupanja,« so poudarili v črnomeljskemu domu.

Foto: Facebook

Seveda so imeli tudi torto. »Praznovanje nikakor ne gre brez torte. Za vse stanovalce in zaposlene jih naredi naša sodelavka v sodelovanju z domsko kuhinjo, zato je še toliko boljša,« so nam še zaupali.