Tudi vi počnete to z mesom?

Odpoklic začinjenih piščančjih kril zaradi prisotnosti salmonele. (foto: Pixabay.com)

Strokovnjaki trdijo, da večina ljudi že ves čas meso odmrzuje na napačni način. Vas zanima, kateri je pravi?

Raziskave, ki so jih opravili strokovnjaki, so pokazale, da večina ljudi napačno odmrzuje meso. Strokovnjaki za prehrano trdijo, da mesa ne smemo počasi odtajevati v hladilniku in da je to velika napaka.

Pravilen način naj bi bil, da zamrznjeno meso položimo v hladno vodo. Na tak način bomo ohranili okus in ker voda boljše prevaja toploto kot zrak, bo meso tudi hitreje odtajano.

Ta način naj bi bil pravi in najbolj zdrav ter učinkovit. Meso naj bo zavito v prozorno folijo, takšnega pa potopite v hladno vodo.

Tudi tisti, ki meso tajajo v mikrovalovni pečici, delajo veliko napako, opozarjajo strokovnjaki. Na tak način meso izgubi na okusu in kvaliteti.

Poskusite torej z novim načinom, s tajanjem v hladni vodi in boste videli razliko.