Srčna Slovenija: Napišite pismo in polepšajte dan starostniku

Napišite pismo in osrečite starostnika. (foto: Pixabay.com)

Domovi za starejše so zaradi koronavirusa zaprli svoja vrata za obiskovalce in tako so starejši še bolj osamljeni. Prav zaradi tega pa so v Festivalu Velenje začeli projekt Pisma znanim neznancem, s katerimi želijo polepšati dan starostnikom.

Predstavljajte si Tončko, Franceta, Marjeto, Greto, Majdo, Antona, Marijo, Jožeta, Janka, Silvo, Faniko, Jerneja … in jim napišite pismo. Komurkoli. Znanemu neznancu, ki je v teh dneh osamljen, žalosten in morda tudi prestrašen! Sporočite mu kaj lepega, iskrenega, spodbudnega, delite z njim kakšno dobro zgodbo, napišite pesem, pošljite mu srčne pozdrave,” so zapisali pobudniki projekta.

Pisma po elektronski pošti
Zaradi prenosa novega koronavirusa se pisma ne smejo pošiljati po pošti. A kljub temu je dovolj možnosti, da pismo doseže starostnika!

Zato so se pri Festivalu Velenje domislili druge poti: Če imate možnost pismo ali več pisem napišite na roko in jih potem poskenirajte, sicer pismo napišite v elektronski obliki in jih pošljite na elektronski naslov [email protected].

Prispela pisma bodo poslali v Dom za varstvo odraslih Velenje, tam pa bodo sodelavci pisma natisnili, jih zložili v kuverte in jih predali stanovalcem. Nekateri stanovalci bodo pisma lahko prebrali sami, drugim pa bodo pomagali zaposleni.

Vir: koroskenovice.si