S sodo bikarbono nad neprijetne vonjave v kuhinji

Neprijetne vonjave iz kuhinje odpravi soda bikarbona. (foto: Freepik.com)

Vzrok, da se po kuhinji širijo neprijetne vonjave, so lahko tudi kuhinjski odtoki. V kuhinjskem koritu čistimo vse, zelenjavo, sadje in ostala živila, peremo umazano posodo in podobno. Skupek umazanije in čistil se lahko prične nalagati v odtokih in pojavijo se neprijetne vonjave, ki so še bolj izrazite v toplejših mesecih. A hitro se jih lahko rešimo z doma pripravljenim sredstvom.

Kroglice sode bikarbone, ki odpravljajo neprijetne kuhinjske vonjave
Navodila, kako lahko sami pripravimo dišeče kroglice, smo našli na blogu MadeFromPinterest, objavili so navodila.

Za pripravo kroglic boste potrebovali tri četrt skodelice sode bikarbone, pol žlice detergenta za pomivanje posode, pol skodelice soli, eno limono.

Vir: MadeFromPinterest

Postopek priprave
Zmešajte skupaj sodo bikarbono in sol, dodajte naribano limonino lupinico, detergent za pomivanje posode in sok ene limone. Ko dobite gosto in kompaktno zmes, jo oblikujte v za oreh velike kroglice. Pomagate si lahko tudi z žlico ali zajemalko za sladoled.

Narejene kroglice dajte na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem in pustite preko noči, da se posušijo.

Nato vzemite eno kroglico, dajte jo v korito na odtok, ta se bo počasi topila vedno, ko boste odprli vodo. S tem pa se bo čistil tudi odtok in neprijetne vonjave bo kmalu zamenjal vonj po sveži limoni.

Ostale kroglice shranite v steklen kozarec s pokrovom in jih uporabite po potrebi. Uporabite jih lahko tudi v umivalniku v kopalnici.

Vir: MadeFromPinterest