Opozorilo: Tega nikar ne imejte v spalnici, saj negativno vpliva na vaš spanec

Pa vi, spite raje na levem ali desnem boku? (foto: Freepik.com)

Če slabo spite, če vas muči nespečnost ali če se zjutraj prebujate še vedno utrujeni in brez energije, potem je temu morda tako zaradi slabšega feng šuja.

Spalnica bi morala biti oaza miru in spokojnosti, mesto, kjer se umirimo in spočijemo tako na fizični kot tudi na psihični ravni. V spalnici bi si morali obnoviti energijo. A vse to je mogoče le, če se držimo določenih feng šuj pravil, pravijo strokovnjaki.

Katera so pravila feng šuja, s katerimi si lahko izboljšate kvaliteto spanja?
Preveč zelenja
Četudi so rastline zelo priporočljive, pa naj teh v spalnici ne bo preveč. Feng šuj namreč pravi, da preveč zelenja v spalnici lahko negativno vpliva na spanec, saj rastline lahko oddajajo določene frekvence energije, ki lahko motijo spanec. Feng šuj tako priporoča eno, največ dve zeleni rastlini v spalnici.

Neprijetne in močne vonjave
V spalnici so odsvetovane tudi močne dišave in razne vonjave. Zato strokovnjaki priporočajo, da imate vrata spalnice čez dan zaprte, da preprečite, da bi vanjo zašle vonjave iz kuhinje, močnih čistil in tudi parfumov ter ostalih dišav. Preden se odpravite v posteljo, spalnico dobro prezračite.

Foto: Freepik.com

Preveč stvari
Feng šuj strokovnjaki pravijo, da v spalnici nikakor ne sme biti prostor za shranjevanje stvari. Če tam, kjer spite, odlagate stvari, te jemljejo energijo tako na fizični kot na psihični ravni ter vzbujajo občutek tesnobe. Nakopičene stvari v spalnici pa pogosto povzročajo tudi občutek osamljenosti in melanholije.
Če želite dobro spati, potem naj bo vaša spalnica opremljena minimalistično, vse nakopičene stvari pa odstranite.

Skladišče pod posteljo
Mnogi radi svoje stvari shranjujejo kar pod posteljo. Feng šuj strokovnjaki pa pravijo, da je to velika napaka. Prostor pod posteljo bi namreč moral biti prazen, le tako lahko steče pozitivna energija, ki preprečuje utrujenost in nespečnost.