KUHAJMO SKUPAJ: Zrezki po sredozemsko

Zrezki po sredozemsko (foto: Selma Bizjak)

Rahli zrezki obdani s hrustljavo skorjico krušnih drobtin in koruznega zdroba s sredozemsko zelenjavo in dišavnicami bodo prebudili vaše okuševalne brbončice.

Za 2 osebi potrebujemo: 4 svinjske zrezke, 100 g češnjevih paradižnikov, 150 g mini mocarelic, pest črnih oliv, 1 jajce, moka, krušne drobtine, koruzni zdrob, oljčno olje, sol, mediteranske začimbe

Priprava:

  1. Mini mocarele odcedimo in jih pustimo na cedilu, da spustijo vodo.
  2. Zrezke mesa rahlo solimo.
  3. Prvo jih pomokamo, nato jih damo v razžvrkljano jajce, nazadnje pa še v mešanico krušnih drobtin in koruznega zdroba.
  4. Pečico ogrejemo na 180°C.
  5. Mini paradižnike prerežemo na polovice ali četrtine, odvisno od velikosti in jih solimo.
  6. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem polijemo oljčno olje.
  7. Na pekač obložen s peki papirjem postavimo panirane zrezke in jih prelijemo z nekaj kapljicami oljčnega olja.
  8. Na vsak zrezek položimo nekaj na rezine narezanih črnih oliv in nekaj koščkov paradižnika.
  9. Posujemo z mediteranskimi začimbami.
  10. Postavimo v pečico na srednje vodilo in pečemo 20 – 25 minut oziroma toliko časa, da je skorjica zrezkov zlato-rumene barve.
  11. Odpremo pečico in na vsak zrezek dodamo še nekaj polovičk mini mocarelic.
  12. Pečico nazaj zapremo in pečemo še 5 minut, da se mocarele lepo raztopijo.
  13. Ponudimo še vroče.

Dober tek!

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.