KUHAJMO SKUPAJ: Zavitek z nektarinami

Zavitek z nektarinami (foto: Selma Bizjak)

Štrudel z nekatrinami – odličen poletni posladek. Kdo pravi, da je štrudel dober samo z jabolki ali skuto? Poskusite tega z nektarinami. Prepričana sem, da vas bo navdušil. Če želite še malo bolj poletno različico, ga na krožniku servirajte s kepico vanilijevega sladoleda. Za tiste, ki imate raje bolj kisle jedi, pa se zraven poda kepica limoninega sorbeta.

Za en pekač oziroma iz 6 listov kupljenega vlečenega testa potrebujemo:

vlečeno testo (recept za moje domače vlečeno testo najdete na blogu http://sladkoslanebrboncice.si/vleceno-testo/, ali uporabite 6 listov kupljenega vlečenega testa, 1.5 kg nektarin, sladkor po okusu, olje

Priprava:

Nektarine operemo in narežemo na poljubne kose oziroma rezine. Jaz narežem na tanjše krhlje.
Po okusu nektarinam dodamo sladkor in dobro premešamo.
Pekač namažemo z oljem.
Na vsak list vlečenega testa po daljšem robu nadevamo sladke nektarine.
Krajše robove spodvihamo navznoter ter po daljšem robu štrudel zarolamo.
Tako ponovimo še s preostalimi sestavinami.
Na koncu vsak zavitek oziroma štrudel premažemo z oljem.
Postavimo v predogreto pečico na 180 stopinj Celzija, na srednjo višino, enakomerno gretje.
Pečemo 30 minut.
Pečen štrudel ohladimo in mlačnega posujemo s sladkorjem v prahu.
Zelo dober je svež, še boljši naslednji dan, če seveda ostane.

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.