Skutna torta – cheesecake s sadjem. Hitro pripravljena skutna torta, ki jo dekoriramo s svežim sadjem po našem okusu. Ohlajena je primerna za poletno sladkanje skupaj z domačo limonado.
Za okrogel pekač s snemljivim obodom premera 22 cm potrebujemo:
Za spodnji del: 200 g keksov, 100 g masla
Za skutni nadev: 600 g skute, nekaj žlic tekoče smetane za stepanje, 150 g sladkorja, 3 jajca, 1 bourbon vanili sladkor
Priprava:
Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija.
Pekač premažemo z maslom ali ga obdamo s peki papirjem.
Kekse zmeljemo v el. sekljalniku ali ji zdrobimo z valjarjem ter jim dodamo maslo, ki smo ga predhodno raztopili in ohladili.
S mešanico keksov in masla obložimo dno pekača. Poravnamo s hrbtno stranjo žlice.
V skledi zamešamo skuto, sladkor, tekočo smetano za sepanje ter bourbon vanili sladkor.
Dodamo še jajca.
Skutno mešanico prilijemo na piškotno dno.
Postavimo v pečico, na srednje rešeto in pečemo 60 minut pri enakomernem gretju spodaj in zgoraj.
Pečeno skutno torto popolnoma ohladimo preden ji odstranimo obod.
Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik.
Preden jo postrežemo naj počiva 15 minut na sobni temperaturi.
Medtem jo dekoriramo s svežim sadjem ali sadnim prelivom.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.