Za biskvit potrebujemo:
3 jajca, 200gr sladkorja, 200gr moke, 0,5dcl olja, 0,5dcl toplega mleka, 1 zavitek vanili sladkorja, 15 g temne čokolade v prahu, 2 – 3 čajne žličke rdeče jedilne barve (v prahu ali v gelu), 1 čajna žlička jabolčnega kisa, 1 žlička sode bikarbone, naribana lupinica bio limone
Za kremo potrebujemo:
500 g mascarpone sira, 200 ml smetane za stepanje, sladkor v prahu po okusu, aroma z okusom po želji (lahko je tudi brez arome)
Za dekoracijo potrebujemo:
jagode ali sadje po izbiri, srebrne sladkorne kroglice
Najprej se lotimo priprave kreme.
Mascarpone sir obdelamo z električnimi metlicami. Med mešanjem dodamo sladkor v prahu ter tekočo smetano za stepanje. Po želji dodamo aromo.
Pripravljeno kremo hranimo do uporabe v hladilniku, da bo kompaktna, ko bomo torto okraševali.
Sledi priprava biskvita.
Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake, sladkor in vanili sladkor stepamo toliko časa, da dobimo gladko kremo (med 8 in 10 minut). Nato vanjo dodamo sneg iz beljakov ter olje in toplo mleko. Na koncu pa še mešanico moke, kakava ter limonine lupinice.
Vmešamo še barvilo, količino prilagodimo želeni intenzivnosti barve.
Zamešamo žličko jabolčnega kisa ter žličko sode bikarbone. Nastane pena, ki jo takoj vmešamo v maso. Če nimamo teh dveh sestavin doma, uporabimo pecilni prašek.
Maso prelijemo v pripravljen pekač, ki smo ga namazali z maslom in posuli z moko ali pa obložili s peki papirjem.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 30 – 35 minut (model premera 26 cm, višine približno 4 cm).
Biskvit vzamemo iz modela ter ga popolnoma ohladimo na rešetu. Ohlajenega razrežemo na 2 plasti, ki jih dekoriramo s kremo po svojem okusu.
Pri tej torti sem vsako plast kreme nanesla z dresirno vrečko in nastavkom.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.