KUHAJMO SKUPAJ: Polpeti s tuno in skuto iz pečice

Foto: Selma Bizjak

Polpeti s tuno in skuto iz pečice. Okusna jed, ki je lahko prigrizek ali samostojna jed. Hladne jih lahko ponudimo kot prigrizek, odlično se pa mlačne podajo s krompirjevo, zeleno ali mešano solato. Ponudimo jih lahko tudi ob rižu.

Potrebujemo:
Za 4 osebe
Potrebujemo: 320 g tune v oljčnem olju, 350 g skute, krušne drobtine, sesekljan svež peteršilj, oljčno olje, sol

Potrebujemo še: klasičen pekač iz pečice, peki papir
Čas priprave: 10 minut
Čas pečenja: 25 – 30 minut

Priprava:

  1. Tuno odcedimo in z vilicami razdrobimo na manjše koščke
  2. Dodamo skuto, ščep soli, sesekljan svež peteršilj in premešamo.
  3. Z rokami oblikujemo kroglice v velikosti oreha ter vsako povaljamo v krušnih drobtinah.
  4. Pekač obložimo s peki papirjem.
  5. Polpete ne polagamo preveč blizu ena drugi, ker se med pečenjem razlezjo.
  6. Na koncu vsako polpeto rahlo pokapljamo z oljčnim oljem.
  7. Pečemo pri 200 stopinjah Celzija med 25 – 30 minut.
  8. Polpete ponudimo ohlajene, kot prigrizek. Če jih ponudimo kot glavno jed, poleg lahko ponudimo svežo zeleno solato.

Tako pripravljene polpete iz tune in skute so zelo rahle in imajo izrazit okus tune in skute. V kolikor bi želeli bolj kompaktne polpete, ki ohranijo bolj okroglo obliko, jim vmešajte surovo jajce.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.