Enostaven in hiter recept za preprost in okusen obrok, ki ga obožujejo prav vsi v družini, tako odrasli kot otroci. Piščančje prsi se okusno povežejo s stopljeno mozzarello in okusno omako iz paradižnikov.
Za 4 osebe: 2 piščančjih prsi, 2 konzervi pelati paradižnikov, 2 mozzarelli, oljčno olje, mešanica začimb Sugo & Bolognese Trije kralji, kraljeva sol Trije kralji, 1/2 čebule, 1čž sladkorja
Priprava:
- Piščančje prsi očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
- Solimo jih.
- V ponvi segrejemo malo olja in na njemu popečemo piščančje prsi.
- Ko postanejo z obeh strani lepo zapečene, jih pokrijemo in počasi dušimo 30 minut.
- Medtem v manjšem loncu na nekaj žličkah oljčnega olja zarumenimo na drobno sesekljano čebulo.
- Dodamo narezane pelate in sok, žličko sladkorja in mešanico začimb.
- Pokrito kuhamo na zmernem ognju približno 15 minut.
- K pečenim prsim dodamo pripravljeno paradižnikovo omako.
- Na vsako polovico piščančjih prsi dodamo 1/2 mozzarelle, ki jo še malo posujemo z začimbami.
- Ponev pokrijemo za toliko, da se mozzarella raztopi.
- Serviramo takoj.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.