KUHAJMO SKUPAJ: Piščančje prsi po sredozemsko

Piščančje prsi po sredozemsko (foto: Selma Bizjak)

Enostaven in hiter recept za preprost in okusen obrok, ki ga obožujejo prav vsi v družini, tako odrasli kot otroci. Piščančje prsi se okusno povežejo s stopljeno mozzarello in okusno omako iz paradižnikov.

Za 4 osebe: 2 piščančjih prsi, 2 konzervi pelati paradižnikov, 2 mozzarelli, oljčno olje, mešanica začimb Sugo & Bolognese Trije kraljikraljeva sol Trije kralji, 1/2 čebule, 1čž sladkorja

Priprava:

  1. Piščančje prsi očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
  2. Solimo jih.
  3. V ponvi segrejemo malo olja in na njemu popečemo piščančje prsi.
  4. Ko postanejo z obeh strani lepo zapečene, jih pokrijemo in počasi dušimo 30 minut.
  5. Medtem v manjšem loncu na nekaj žličkah oljčnega olja zarumenimo na drobno sesekljano čebulo.
  6. Dodamo narezane pelate in sok, žličko sladkorja in mešanico začimb.
  7. Pokrito kuhamo na zmernem ognju približno 15 minut.
  8. K pečenim prsim dodamo pripravljeno paradižnikovo omako.
  9. Na vsako polovico piščančjih prsi dodamo 1/2 mozzarelle, ki jo še malo posujemo z začimbami.
  10. Ponev pokrijemo za toliko, da se mozzarella raztopi.
  11. Serviramo takoj.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.