Danes vam zaupam, kako jaz pripravim zares rahle krompirjeve njoke, ki jih boste lahko ponudili z omako po vašem okusu.
Potrebujemo: 1 kg rumenega ali belega krompirja, ki se dobro razkuha, 2 sveži jajci, 350 gr ostre moke, 10 dag masla sobne temperature, sol.
Olupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga malce ohladimo in pretlačimo. Dodamo sol po potrebi, maslo, jajci in moko ter dobro zgnetemo testo. Iz testa zvaljamo podolgovat svaljek in ga narežemo na manjše koščke-njoke. Kuhamo jih 15 minut v slanem kropu oziroma dokler ne priplavajo na površino. Takrat jih odcedimo.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.