6 barv, ki prinašajo v dom srečo, zdravje in bogastvo

Izbrane barve prinašajo srečo, bogastvo in ljubezen. (foto: Freepik.com)

Feng šui strokovnjaki pravijo, da v kolikor želite imeti v svojem domu pozitivno energijo, srečo, ljubezen, zdravje in bogastvo, morate dodati šest barv, ki so opisane v prispevku.

Barve so pri opremljanju doma zelo pomembne, vplivajo pa tudi na počutje, čustva in blagostanje. Določene barve privabljajo v dom pozitivno energijo, zdravje, bogastvo, ljubezen, menijo strokovnjaki feng šuija.

Katere barve bi morali obvezno imeti v svojem domu

Rumena barva
Rumena prinaša toplino in vedrino, krepi mentalne procese in povečuje intuicijo. A ta barva ne sme prevladovati, pravijo feng šui strokovnjaki, saj v nasprotnem lahko z njo dosežemo negativni učinek.

Zelena barva
Zelena prinaša uspeh, pozitivno energijo, rast in denar. Predvsem je primerna za delovne prostore, osrednji prostor in za kuhinjo.

Modra barva
Modra predstavlja nove začetke in simbolizira dobro komunikacijo med ljudmi. Krepi samozavest, pozitivno deluje na zdravje, sprošča in pomirja. A tako kot ne smemo pretiravati z rumeno, velja to tudi za modro barvo, poudarjajo feng šui strokovnjaki.

Foto: Pixabay.com

Rdeča barva
Rdeča je barva adrenalina, povečuje raven energije in spodbuja akcijo. Rdeča simbolizira ogenj, kar po mnenju feng šui strokovnjakov pomeni, da prihaja sprememba na bolje. Ker je ta barva zelo intenzivna, jo v domu imejte v majhnih dekoracijah in detajlih. Rdeča barva prav tako simbolizira bogastvo, denar in pozitivno vpliva na partnerske odnose.

Vijolična barva
Vijolična predstavlja pozitivno energijo, bogastvo in umirjenost. Feng šui strokovnjaki pa svetujejo, da predmete v tej barvi postavite v najbolj oddaljeni levi kot stanovanja nasprotne strani od vhodnih vrat. Takšna postavitev vam bo prinesla uspeh, spokojnost, dobro razpoloženje, finančno varnost in svetlo prihodnost. Ni pa primerna za prostor, kjer se najpogosteje zadržuje več oseb hkrati, to je največkrat jedilnica ali dnevna soba, saj negativno vpliva na komunikacijo.

Foto: Pixabay.com

Oranžna barva
Oranžna je barva zdravja in v dom prinaša toplino, radost in entuziazem. Oranžna privablja pozitivno energijo, ker ima zelo ugodne vplive na zdravje, se uporablja tudi pri alternativnih metodah zdravljenja. Predmeti v oranžni barvi v dom prinesejo veselje, radost in pozitivne misli.